Моето е 6+++ и така прави. Ама само кога е седната и си игра со играчки, иначе не. Мислам ново и е, нешто интересно им е, некогаш и кога ја држи играчката како сака да ја стисне нешто и така прави.
Дали може нешто да му се случи на бебе од скисната каша? Млечна ноќна каша на Хип со валиден рок, уствари скиснала не знам како е можно..касна 2 лажички и потоа приметив и ја фрлив..ќе збеснам
Здраво мајки, дали знаете од што му е вака измеѓу очињата, се лупи и е рапаво. Како да се третира. Не знам со што да мачкам да не се прошири. Го има неколку дена. Бебето е старо еден месец. Многу се плашам да не остани вака за стално..
Бев сега, ми рекоа е себиоричен дерматит, кажа докторката една крема, не знам точно како се викаше. Ме пушти на кожен лекар па ќе видиме што ќе кажи тој…
Аман мајки на голем проблем сум, чекам од сертифицирана личност да ми даде насоки, ама и тука да прашам. Детево ми е 11 месеца веќе, не сака и не сака да јаде. Лажичка не сака да види како му носиш до муце. Ко седе на хранилка давам и си игра со храната, става во уста и џвака и плука. Јогурт пие по малце и не знаев веќе шо па смоки дадов и тие ги јаде.Кашички од тиа шо се за шмукање ке шмукне ке голтне малце па ке плукне и немаме салам храна јадено. Крвна слика супер ама 7 килца ми е. Намерно во градинка сме ама до 11 и се јавуваат не сака да јаде и таму. Пргаво дете, оде ко го држиш за едно раче, нон стоп активно ама многу малецко.На доење е, прашав да одбиеме веќе ама ми кажаа не со оглед на тоа шо нема друга сигурна храна шо јаде. Ве молам за искуство, се ке направам!!!! Да напоменам, СЕ имаме пробано, од 5 месеца давам, од се по некоја лажичка, немаме алергии на ништо.
Фала ти. Инаку вадев бели и како течни. Зашто сеуште како да ми хрчи, сега веќе не толку. Еве денес не му вадев, ќе видам како ќе е ноќва и сабајле.
Дали ова е потпарено под пазуви од едната страна го има? И што да ставам, 40 дена е старо бебето. Ориданацијата кај матичната само прва е денес, а викенд фаќа да не се влоши ми е страв.
Јас ставам бебешка пудра после бањање на сува кожа. Ако можеш прати слика на матичната да не треба нешто друго..
Судокрем може Кај ќерка и со кремот од Фризидерм жолт што е, го користиме за пеленска регија, се смирува и ова.