Ајде нека одговори некоја друга со искуство Дали е ова коксаки или вруќаници.. Треба да се баш црвени точки?
Ве молам за совет пред малку го бањавме бебето и ја потргнавме кожичката на курето како што ни кажаа и редовно правиме ама мм изгледа ја потегна повеќе од што треба и подизлезе главчето и потече ептен малку крв. Сега местото е зацрвенето. Бебка не заплака, не покажа никаков discomfort. Пишано е на педијатарот и чекам одговор ама додека да добијам ми треба некој да ми каже било што зошто ќе полудам од стрес
Бебе 10м се разбуди сега пред 2ч со малку плачење и дека стандард вака станува, ја земав да цица.. и приметив дека е топличка. Станав измерив температура 38 имаше и отидов до кујна да земам сируп.. Она за тоа време беше будна, си ммкаше нешто. И да ја свртам да и дадам сирупче, запалив и светло.. приметив дека е чудна. Она обично се буди лесно. Не сум имала искуство со фебрилни грчеви ама ова како да беше нешто такво.. Некој што имал да ме посоветува ... Пет до десет минути, незнам колку точно беше зошто бев во паника, беше згрчена, рачињата надоле испружени и нозете право испружени, очи отвараше на пола и ги затвараше (плус и ги носеше на страна) и телото и се притресуваше. Најверојатно во моментот качуваше температура зошто дигна 39.5 за тоа време. Го разбудив и маж ми, он и изми лице.. и зборувавме, но не ни реагираше, не не гледаше, само на 2 пати направи ммммммм како да сакаше да ни врати, а не можеше. Пробував да ја разбудам, да ја седнам, паѓаше.. Ја однесов доле кај свекрва ми во паника, она рече дека е успана само, дека не е грч. Заспа после тоа... и еве сега пред 20мин ја разбудив, добра е. Мрда со раце нозе активно, си плаче, ми се смее, ми зборува гуга... Грч ли беше тоа или само успаност и качување на температура во моментот?