Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    514
    IMG_5548.jpeg IMG_5554.jpeg Пак јас тука. Денес на бебето му се појавија вакви ситни точки на рачињата и стапалата, со тоа што долниот дел од стапалата му е баш жар црвен. Има по малку и по нозете и кај што се превиткуваат рацете. На грб и стомак нема ништо посебно. Што би можело да е?

2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    12.688
    Многу ми личи на почеток на коксаки. Во устата има нешто? Пролив, температура, да одбива да јаде, нервоза?

3. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    514
    Сега за сега нема температура ни пролив, нормално се однесувс, си јаде… ќе видиме до утре, и пишав и на матичната.:worried:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.013
    Мислам дека е од топло.

5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    12.688
    Од топло обично не се исфрлаат на раце и нозе, тие делови не се покриени, вруќаници искачаат кај што се потат, кај што е најтопло ама дај боже да е тоа.

@xxx-ba Пробај истуширај го бебето со не многу топла вода да видиш дали ќе е подобро.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  6. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    514
    За жал и јас не мислам дека е од топло, раце и нозе му се скроз голи цело време а таму е исфрлањево. Делловите што му се покриени со облека се чисти… ќе следам ситуација, фала!

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.013
    И мојата има исти и не е коксаки, баш на раце и нозе има, се поти на нив. Од топло ни рекоа дека е. И стварно беше, и поминуваат па знаат да излезат пак. Се надевам дека е исто ко кај нас.

8. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    514
    Тогаш стварно се надевам дека и кај нас ќе е тој случајот:(

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    514
    Испадна дека е вирус, сега се вративме од лекар… првиот вирус за нас, 3 месеци е. Ќе си пукнам. Се надевам лесно ќе пројдеме. Не ми прецизираше дали е коксаки ама ќе да е тоа. Сега за сега освен нафрланово и затнат нос, друго нема. Весел е, јаде. Ќе видиме. Ми треба поддршка сега како за прв вирус:(

Последна измена: 17 јуни 2025 во 20:28
  10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.013
    Ова се исфрлил од вирус? Крвна слика направивте? Со што констатира дека е вирус, на око само?
    Иначе не се плаши, ние бевме болни на 4 месеци со антибиотик со наод на плуќа, немаше ништо посебно вака, весела среќна, само премногу секрет, и заради тоа антибиотик.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  11. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    514
    Од око констатираа, кога го видоа исфрланото. Ништо не ми спомнаа за крвна слика или нешто дополнително, само да следиме дали ќе качува температура, дали ќе кашла… него носето му е лом, ептен е тапа. Нисита гел ни дадоа за тоа. Ќе видиме како ќе пројдеме ноќва:drunk:
    Фала за утехата. Знам дека се нормални овие работи и дека тек допрва ќе се разболува ама ете… родителство:)

12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.013
    Не знам зашто не ви направиле крвна слика, сепак така ќе знае дали е вирус. Со лесно мајка.:l:

13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    12.688
    Ќе помине за 3 дена, не се секирај. Само носето гледај да биде проодно, да не се слева накај грлото, треба да тече. Види од аптека земи некое спрејче соодветно за возраста и шмукалче по потреба да влечеш мрсули.

14. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    514
    Влечеме мрсулчиња, ептен го мрази тоа се утепува од плачење многу ми е жален:( сега ни дадоа и Нисита маст.