Како што ми изгледа, било залепено таму, па сега се одлепил тој дел. Не ми изгледа сериозно или лошо, но сепак ќе ви каже хирургот следна недела
Го мачкам подобро е не е скроз поминато црвенилото ама иде на подобро.Инаку ако немаше подобрување ќе го носев одма на хирург.Задутре сме на хирург
Девојки женско бебе старо 6 дена. Првите столици и беа со слуз од вагината боја и текстура како шлајм. Патронажна кога беше ја прашав рече нормално е се чисти од хормони. Ама денес исто од вагина има свежа крв не е многу ама има. Спојлер: Крв Ќе ја носам на лекар до после сеа сум сама со двете мора да го чекам мм до 17 ч. Па да видам искуство да се смирам малку
Ќе биде добро, ќе помине. Кога ќе се исчисти од хормоните ќе се среди, без гајле. Исто може да се случи да има исцедок од градите. И тоа не е невообичаено.
Zdravo majki Baramsovet i mislenje . Jas sum porodena na 13.06 2025 zesko bebe 3280gr so carski vo drzavna klinika vo skopje. 3 dena samo lezev vo bolnica i ne pustija se bese vo red i jas i bebeto mi rekoa dobro e bebeto mozes da si odis doma. Deneska mi se javia od drletska klinika i mi vikat da ja odnesam bebeto za bockanje na krv deka se somnevaat za cisticna fribroza. Ja prasuvam nea deka dodeka bevme vo bolnica nikoj nisto ne ni rece deka se somnevaat na takva bolest . Nezaese sto da odgovori . Trebalo da se ceka 21 den kolku e vistina i jas neznam. Ve molam ako imate info ...
Во сите болници (државни и приватни) веднаш по раѓање земаат крв за анализа за цистична фиброза и за хипотироиза. Најверојатно вашиот сакаат да го повторат пак, што поскоро тоа подобро за бебе.
Резултатите од тестот за цистична фиброза се добиваат за максимум 6 недели, што значи реално е времето што сега ви се јавиле, не се добиваат за 3 дена. Не дека не знаела што да одговори туку не сакала паника да крева а мора да ви каже зошто ве викаат повторно на тест. Сигурно сакаат тестот преку крв да го повторат за посигурни резултати и најверојатно и тест од кожа ќе направат, од потта. Што поскоро одите на тестирање тоа подобро.
7++машки бебиња и на менување памперс приметив и кај двајцата веќе влакненца на срамните места,едното имаше и како 2 поголемки влакненца.Нели се многу мали да имаат влакненца.Дали е некое пореметување
Кај Сестрами внуката имаше, неколку и мислам испитуваа нешто, и Емел им рече пилешко, мисиркино никако и ете ја сега е годинка ипол, падна тие влакненца, ама храна месо телешко и риба, свинско сега дури. Плус козметика само веледа, ништо друго. Не се плаши, ама секако прашај педијатар. Ќе се средат.
Јас кога се породив ми рекоа дека ако се сомневаат на нешто ќе добијам повик за 2 недели. Послушај ги насоките што ти ги дале. Супер е. Да. И тироидните хормони ги испитуваат.
На сите. Сите имаат бебиња, за некој месец и твојата ќе има. Нормално е. Тоа се неколку бели влакненца. Мојата ни пилешко ни мисиркино ништо нема пробано, па има.
Не беа бели Феникс тоа, Др Емел им рекла ќе ги следиме и баш онака беа сиво темни и затоа кога почнуваа со храна им рече никако тоа, зошто се најмногу хормонски растени пилињава.