Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Mrs.Nebittnaa

Mrs.Nebittnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    160
    Некој искуство со слабо железо кај година ипол дете ? И давам ферум сируп и јајца од препелица нешто плус дадовте ли што согурно го крева железото? Девојчето ми ослабна не можам да ја гледам 4то шише ќе го почне сирупот од 107 на 90 го намали железото место да го покачи..

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    7.590
    Штом е со подолготрајна терапија, а нема ефект, би ти препорачала подетални испитувања да се направат. Може Скопје на детска клиника ќе знаат повеќе да те упат и испитаат.

3. Mrs.Nebittnaa

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    160
    Па од пред една недела почнав да и давам јајца ми рекоа треба околу месец дена да пие мислев за во меѓувреме нешто плус да и давам

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    7.590
    Колку што знам од моево што има пиено Малтофер кога се роди, треба да внимавате да не консумира млечни производи кратко пред и после лекот. И давај витамин ц дополнително ако веќе не даваш, за да се врзува железото.

На kozuf и Mrs.Nebittnaa им се допаѓа ова.
  5. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    772
    Ние коростиме мелтофер плус бабу вит.Нас ни делува од 104 сега сме 113.Давај витамин ц,и пази со млекото даваш лекот и не давај млечни производи мин 30мин,или послем млеко 1час ако можеш и повеќе па лекот што го користиш.

На Mrs.Nebittnaa и Ladyme им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Nebittnaa

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    160
    За млечниве производи не знаев одсега ни пак докторката ми кажала..баш утре треба да ни пушти докторката сируп ќе барам друг можеби овој слаб е..инаку давам и вит Ц .Фала ви :l:

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    Мајки дајте некој совет оти ќе полудам :(
    Малово 11ипол месеци вчера го оставив со свекрва ми имав обврски некои, јадел во 3, во 3ипол заспал станал во 4 го презаспала и стана во 5 ко си дојдов, испотен беше во косето, назад на грбчето.. пивна вода малку си играше лазеше, некаде пред 6 саат почна да плачи го кренав го ставив во хранилка за да му дадам ужина, го гледам седи со наведнато главче како омалаксан и плачи, го фаќам препотен зедов да го мијам на чешма почна да пребледува, лице, усте посинато па бело страшна слика ;(;( му давам да цица нема сила, пиеше по малку вода се свежна како ништо да не било, сето тоа траеше две три минути, а мене живото ми се скрати години ;(
    Ја викнав свекрва ми рече си изеде се шо му остави(каша со компир и телешко) вода и велам пиеше ми рече малце(тој вода пие многу има шише со цефка и треба да стои исправено за да се напие, таа ја имам видено го крева нагоре ко ќе му дава како обично шише и така воздух голта уствари, така да јас мислам воопшто вода се нема напиено) пелената од 2 како шо му ја сменив во 6 беше сува.. до вечерта јадеше лубеница, испи цело шише вода, цицаше, вечераше, пелената ја преполни и заспа.
    Јас незнам шо се случи:( да е вирус со повраќање, дијареа, температура ај ќе речам нормално е да му се слоши ама ова шо беше незнам, дали можи да дехидрира толку брзо??
    Да го носам ли на преглед денеска?
    Крвна слика правевме пред две недели за вакцина супер беше..

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.723
    Мојата ич не сака вода, и навечер не мокри, со сува пелена сме веќе навечер два месеци. Преку ден послабо исто, хидрирам колку сака едноставно не сака и не сака. Веќе на толку нудење и града бљуцка, па нема дехидрирано. Не верувам толку брзо да дехидрира. Нешто моментално било. Ако толку си загрижена, однеси го нека го видат.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    8.858
    Не знам кај бебиња како е ама како да му бил паднат шеќерот. Сте проверувале ли до сега?
    Да е вирус нема да е толку кратко, кога цицал веројатно се нормализирал пак. Следи ситуација како ќе биде.

10. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    Помислив и на тоа немаме проверено, брат му 6 години е многу пати така му се има случено ама не толку мал. И јас сум таква до душа глад не трпам ама не беше прегладнет... Незнам сега само си нагодувам, го следам дури и премногу ќе се мрднам ама ми е страв премногу :worried:

11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    8.858
    Јас патам од тоа и исти симптоми имам, па затоа, ама не знам како е кај мали деца. Консултирај се со педијатар па проверете шеќер ако треба.

12. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    И пишав уште одма, само ми врати ако не измокри до вечер носи го на детско, ама тој скроз нормално си функционираше. Туку да како шо велиш, да се вратат од одмор ке го однесам пак на преглед на една консултација, па нека е за џабе:whew:

13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Освен сируп и туширање кај 8 месеци бебе смеам несто друго за температура.

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.723
    Зависи колку е температурата, чепче можеш.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    58
    Слечи го само по памперс, мачкај со алкохол разреден со вода почесто, можи да му ставиш облоги со млака вода, можи чорапчиња неколку минути со оцет исто разреден со вода, чепче ако е висока...

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Ефералган сируп давам 38.5 му дадов сируп и го истуширав.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    24.653
    Јас одма би отишла на болница.

На 1209 и КаринаТ им се допаѓа ова.
  18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    И јас ќе одев ама си продолжи со игра како ништо да не било, си јадеше и пиеше најнормално. Еве и денес фала богу е супер.
    Едит -Мислиш допрва да го носам?

Последна измена: 16 јули 2025
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    24.653
    Ко е денес ок тогаш не носи, штом си продолжи нормално, ама за дете не се чека. Посебно вака помали, лани на 14 месеци в болница не задржаа дехидриран беше многу на крвта покажа, а воопшто не личеше така (имаше пролив 3 дена). Ти си го познаваш најубо детето.

20. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    Знам, со големиот кога и да фатеше стомачен вирус една недела лежевме на детско, ми велеа докторките едноставно такво си е детето, два пати да повратеше одма дехидриран беше. Сега малово фала му на господ одма се накрена и јадеше пиеше како шо пишав инаку ќе го носев, трауми имам од повраќање, проливи, дехидрираност :sweat:
    Ама пак ке речам сега ме мачи уште мисла шо ли му беше:(
    Матичната е на одмор две недели, кај замената да го носам ќе речи шо ми носиш здраво дете, на детско веќе нема ни да не примат...

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.