Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Mrs.Nebittnaa

Mrs.Nebittnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    160
    Некој искуство со слабо железо кај година ипол дете ? И давам ферум сируп и јајца од препелица нешто плус дадовте ли што согурно го крева железото? Девојчето ми ослабна не можам да ја гледам 4то шише ќе го почне сирупот од 107 на 90 го намали железото место да го покачи..

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    7.299
    Штом е со подолготрајна терапија, а нема ефект, би ти препорачала подетални испитувања да се направат. Може Скопје на детска клиника ќе знаат повеќе да те упат и испитаат.

3. Mrs.Nebittnaa

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    160
    Па од пред една недела почнав да и давам јајца ми рекоа треба околу месец дена да пие мислев за во меѓувреме нешто плус да и давам

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    7.299
    Колку што знам од моево што има пиено Малтофер кога се роди, треба да внимавате да не консумира млечни производи кратко пред и после лекот. И давај витамин ц дополнително ако веќе не даваш, за да се врзува железото.

На Mrs.Nebittnaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    635
    Ние коростиме мелтофер плус бабу вит.Нас ни делува од 104 сега сме 113.Давај витамин ц,и пази со млекото даваш лекот и не давај млечни производи мин 30мин,или послем млеко 1час ако можеш и повеќе па лекот што го користиш.

На Mrs.Nebittnaa и Ladyme им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Nebittnaa

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    160
    За млечниве производи не знаев одсега ни пак докторката ми кажала..баш утре треба да ни пушти докторката сируп ќе барам друг можеби овој слаб е..инаку давам и вит Ц .Фала ви :l:

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.