Настинка, вирус. Сепак е бебе, не чекај до понеделник, одете на дежурен да го види и да се осигура дека е настинка. Кај мали бебиња знае брзо да се спушти на плуќа, што НЕ значи дека ќе се случи, ама за сигурност јас би го однела. Мада според симптомите сигурна сум дека е само настинка, штом мрсулите се бели и течни
2 mesecno bebe na intenzivno doenje....kaka i prdi ali nekogas osobeno nautro mnogu se stega....se grebi se faka za kosa....kako da i e tesko da prdni ili kaka....ne znam kako da i pomognam....davam biogaia i colief iako nema.grcevi....od vreme na vreme caj anason...me sekira toasteganje....grebenje po lice.......nekogas znae ida zaplace
Бебево појави некои бели флекички на внатрешната страна од устата и усна шуплина и јазичето ко остатоци од храна/млеко бели ама не се мие со вода, и пробав од усната тоа да го избришам тргнам ама не може... Од што може да биде? Ќе ј однесм покасно да ја зирнат ви меѓувреме не ме држи место да паничам или не
Метиленско сино се мачкаат. Го има во аптека. Со едно стапче за уши ќе ги премачкаш само. Еднаш дневно мислам беше си пишува на упатството.
Бевме на лекар авти се цел уста изгледа од паднат имунитет дека треба да пие за железото, и ушите и се воспалени ни дадоа цефалексин сируп и сода за устата да правиме тоалета, земав некоја грчка од аптека.. Ја користел некој?
Одма даде бруфен, не прво парацетамол? Има грчеви, како нема, тоа се грчеви, среќа послаби ама се. Дека даваш веројатно капки и затоа нема толку интензитет. Нема што да те сеќира, нормална работа додека проработат цревцата асално.
Zdravo dali nekoj znae bebe od 6m se zakasluva ne mnogu cesto najcesto koga se lutu ili ke plaka .. a na pregled kaj doktor nema nisto na grloto .. nekoj ako.imal vakvo iskustvo da pise
Денес му испитавме кс на бебо, и еве ги резултатите. Хгб и железото уште послаби од претходниот пат. Скоро 9м е. На 6ипол месеци кога Хгб му беше 109, а железото 24. Тогаш матичната рече дека со исхраната треба да се покачи Хгб. Давам редовно просо, сливи, телешко месо, жолчка, последниов месец и леќа. И еве не се покачил воопшто Ќе и ги пратам сега и на докторката, ама ме интересираат искуства ваши? Што се прима за покачување на Хгб и железо?
Нас ни дадоа капки Малтофер ги има во бугарија најблиску јас од друго место ги земав, тие се најдобри за железо хемоглобин и возрасни ги пијат само дозирањето е различно
Се појавуваат од нестелизирани шишиња и лажливки, можеш со сода бикарбона на газа да бришеш или нистатин капки да ставаш и ако цица и градите треба да се премачкуваат со истото кое ќе го одбереш, може и на нив да има фатено а ти неможеш да приметиш.