Да некое вирусче беше тоа.. после 2 дена од тоа пак ми крена, друго нешто закачи на паднат имунитет. Не јадеше, плачеше цел ден и кога бевме на лекар грлото жар.. и антибиотик пие сеа..
Здраво мајки бебе 11 месеци се удри со глсва во чош од маса, има оток но не плачи и се однесува нормслно како и секогаш , што да правам да го носам ли на лекар
Здраво, Сирупот Амоксиклав го земав од Аптека не растворен. Сега треба да го користам и растворам, но не можам да најдам колку количина дестилирана вода да употребам.
Мајки до која возраст е нормална температура 37,37.5 кај бебиња.Едниов близнак го осетив малце топол му измерив сега 37 има пред некој ден го извади првото забче,гледам и другото му е готово да прсне да пробие.
До кај 37.5 може да е од запче... а нагоре веќе ако тргне, ќе да е друго нешто... Може ви е од запчињата..
Има вирусче некое кружи периодов. Мене девојкиве ми се болни... Бебе прво розеола ми прележа, после другово го закачи.. Температура имаа, после ден болно грло ептен...Види утре како ќе биде со јадење, пиење. Мене ми одбиваше каши, кенкаше цел ден од грлото. После 3 дози антибиотик се подоправи...
Имаше другиот минатиот викенд температура еден ден и толку го носев козле мирна слика и црп и грло ми рекоа вирус,толку беше ништо друго.Другиов сега ми качи ама цело време е оваа температура сега нит паѓа нит качува не си да дадеш сируп за температура.Да беше од братму одма ќе префатеше не сега после недела дена