Нема ништо, имаше настинка пред неколку дена со затнат нос друго ништо, апетит нормален , активен како и стално , 11 и пол месеци
Дали може да трпи до понеделник ако не е страшно? Има околу малку бело и се поголеми круговио од сликата ,не можам да сликам на него не го вади јазикот
Може е кандида.. мојава имаше фатено и стававме Нистатин, за два дена се исчисти. Лази мојава свашта фаќа и после раце во уста и најверојатно така си закачи... Ама па викаш во аптека не даваат ништо. Мене ми го препиша матичната, ама во аптека може Нистатин да се купи и без рецепт. Незнам ти кај си, дали таму може. До пон да му плакнеш усте со вода со малку сода бикарбона, друго нешто незнам што би помогнало.. а да не е од аптека..
Majki, dali nekoja od vas lezela na detska so novorodonce poradi blago pokacen crp i davale antibiotik i kolku dolgo lezele?
Те читам и тука сега, дека со бебе си таму. Исто имам лежено како тебе со првото кога беше недела дена старо Високо црп имаше, ради папокот (имаше мала инфекција таму). Лежевме тогаш околу недела дена...
Zdravo. Dete od vcera popladne so visoka temperaturaod 38.5 do 38.9 najvisoka. Glavobolka, bolka vo stomak diarea denes. Blokmax daden 4x6ml od 1 sabajle pa natamu vo tekot na denot. Probav paracitamol mi go povrati odma ne go podnesuva. Ja drzev so tusiranje, ocet na corapi, mackanje so alkohol, ladenje, od 4 popladne i bese poslednata doza dadena, do sega i ne bese ic dobra i dadov pak 6 ml, ne docekav 24 casa da izminat. Dali e problem, da ne ja predoziram. Inaku deteto e 4 i pol, neznam tocna kilaza.
Мора да отидеш на лекар и да ти ја измерат таму колку кг е. Можеби и даваш мала доза.... Пробај и со Ефереглан (тоа е парацетамол), може тој ќе го пие.. или Далерон (и тој е со некој лимон сладок вкус). Иначе 4ипол месеци или години има? Дека прашуваш во тема за бебиња.. а викаш има главоболка, па претпоставувам дека е 4г дете..
Во 16ч дадено Блокмакс, кога можам најрано да дадам нешто, знам на 6 часа е блокмакс ама 38.5 има после 4 часа од блокмакс, ја истуширав и спадна на 38.2, заспа, ќе мерам пак за пола саат, можам ли парацетамол да дадам?
Епа матичниот на ќерка ми ми рече дека може ако не се спушта тт ,детето е пмалаксано плачливо и сл. Као ако има тт ама е ок да пробам да издржи 6 ч ама ако не е ок може и на 4 да дадам. И сум давала немало проблем до сеа.
Феникс парацетамол 5 мл можеш да дадеш барем 5 ч нека има од блокмакс олади ја со туш пак, измасирај домашна ракија ако имаш разредена со вода ќе се испоти, или чепче стави ако сирупот не го пие. Некој вирус е и внукава од сестрами.. два дена изгори темп.
Може и по блокмакс на 4ч. Ако ти крене по 2ч... што ќе правиш уште 4ч. Битно е во 24ч да не ја поминеш дозата на блокмакс..