Море некое Коронче е, некој позаебан вирус.. многуу болни има периодов. Ние дома сите го поминавме. Јас и по 10ден уште не сум арна. Се задишувам сега, едвај скали качувам.. херпес огромен ми излезе. Еве го денес и свекор ми, он последен фати.. сите до еден не потепа...
Не е страшно и да се помине. Син ми имаше воспаление на колковите, па му даваа дупла доза три пати на ден. И тоа пиеше прво две недели, па потоа една недела пауза. Се појави воспаление на другиот колк кое траеше 6 недели и пиеше бруфен тогаш првите три недели дупла доза, па потоа намалија. Не е страшно и да дадете час два порано, или мл два плус доколку е дете омалаксано или температура не паѓа.
Мајки, бепче е 12++ месеци, никогаш досега не бил болен (пу, пу). Вечерва малку поообилно вечераше од вообичаено, потоа, еден час пред млекото изеде смукалче (100 мл.) и плус млеко пред спиење (200 мл.) Почна да завлекува за сон, по 10 мин. почна да плаче, го презаспав, пак се разбуди за 10 мин., почна да плаче, таман земав да го кренам, почна наеднаш преобилно во млаз да повраќа. Го кренав, дури одевме накај купатилно, пак поврати уште двапати во млаз (помалку количински). Да напоменем не е топол, нема температура, весел е, плус цел ден си беше супер претходно. И сега е супер, нормално се однесува. Ама немам душа, одиме на итна. Што може да е ова, прејаденост, вирус?
Ми звучи како да е прејаден..мојов немаше повраќано со месеци, деновиве дека ми одбива храна и јас му давам шмукалче и после некое време цица, еве од вчера 3 пати ми поврати не е млаз премногу количински бидејќи не ми јаде некогаш ни 100г ..
И маж ми ми вика, никогаш саат време пред спиење не изел смукалче, а непосредно пред тоа и три бебешки бисквитки изеде.
Здраво, бебе 2 месеци, 4.800гр. денес примивме вакцини. Во аптека на мм му го дале овој сируп за температура. Ме интересира колку мл треба да дадам?
Фала ти, ме збунија малку, педијатар ми рече 1,5мл, кај што го вакцинираа др ми рекоа 3мл, во упатството читам и дека не е за 2месеци бебе и скроз се избунив
Mamicki Beba ima 2 meseci. Denes pocna kako zelena stolica da ima, sluzava kako mrsul. Isklucivo doeno e. Pred 10 dena primivme rota virus vakcina i togas nemase nikakvi reakcii. Nitu dijatera. Bas sega zasto promena vo stolicata neznam. Jade normalno, raspolozen e se e super. Dali ima iskustva nekoja?
И кај ќерка ми беше исто баш после рота со тоа што кај неа траеше месец и повеќе и не престануваше. Приметив дека значително и беше по слузава ако јадам многу млечни производи па по дискусија со педијатар ми рече да пробам да намалам на минимум и и се среди.