На моите им правеа кога беа 7м. Нас ни е језиво зашто мајки, ама процесот трае 20 секунди и после си се гушкате. Гледај на тоа како на еден чекор кон побрзо оздравување, ако мора да се направи излези од просторијата ако ти е мака да гледаш и да памтиш. Појезиво е она кога им аспирираат секрет со тоа машината, ама колку и да изгледа страшно, со тетрпение чекав да ги аспирираат затоа што после тоа многу полесно дишеа.
Случајно сега ја гледам малата на непцето горе на местото од 4ката има како гнојче можно е да и излегува или да ја носам на забар иначе по четири има и од горе и од доле ?
Здраво мајки! 6 месеци сме, бебе е со бел секрет цела недела и едвај дише.. Прскам физиолошки раствор и вадам со носко, ама колку имам сила и дали е до мене незнам, ама никогаш не е скрос исчистено и набргу пак се насобира секрет… Бевме на лекар крвна слика укажува на вирус и можна бактериска инфекција, но докторката рече дека нема црвено грло и нема спуштено на гради само локално е во носот. Качува по малку тт навечер но не повеќе од 37.8 и затоа не давам ништо… Докторката рече ако качува над 38 да одиме са антибиотик, во спротивно да не брзаме да почекаме организмот сам да се избори.. мене малку ми е веќе страв бидејки многу време помина, а пред да почне со носот имаше неколку дена и пролив… Некоја со слично искусво и што превземате?
Здраво мајки Бебе вчера славеше 1 роденден со температура. Од кога почна во градинка не можи е глава да крениме. 5 пати од септември до сега инхалира со вентоли. Последно пронајдена е стрептокока во нос. Даден беше сумамед и истиот го завршивме пред 2 дена. Од вчера пак температура. Денес ја однесов на болница, секрет горе пак, сумамед не делувал на стрептокока. Ренген направивме и само Нагласен перибронховаскуларен цртеж. Утре пак нос и грло да провериме плус ABI панел. Мислам дека од парацетамол, антибиотик и инхалации глава не кренавме. Совет што да направам каде да ја однесам ? Не е нормално веќе … Плус планирам утре да провериме уво
Не е исчистена бактеријата мора соодветен антибиотик. Иначе мајка паднат е имунитетот, за жал вака е во градинка. Да пробаш со некое сирупче за имунитет, додека не покрене имунитет вака ќе биде.
Епа сега не даваат, многу долго време со антибиотици и тој е , изговор” Сакав molers да земам или препорака за друг
Кој бе не ти дава? Па витамини се тоа, ние во болница лежевме па само што го завршивме антибиотикот одма ми дадоа витамини да и давам, дека нема ништо посебно под година за имунитет, сега над имаш избор.
Не се изразив убаво, не ми даваат антибиотик, а за витамини ништо не рече докторката ама јас секако сакав да почнам со витамини.
одговорот беше-многу и е не планирам да дадам сега,да видиме прво резултати. Затоа барам каде да ја однесам, ама стварно да си ја знае работата, да не биди сега ај ова да испитаме,утре ај другово, па еве делува инхалациите таман е . Дали Систина има добар педијатар ? Дали Козле да барам да одам?
Ама кои резултати, коа имаш резултати за стрептокока во нос која е недолечена, зашто не е даден соодветен антибиотик…. Ние океј поминавме во Козле, таму и лежевме. Да пробаш Систина, најдобро.
Епа уште еднаш да направиме, овие пред 1 недела се Ти благодарам за секој совет. Утре прво нешто Систина барам термин
Бебе е 6++ месеци, затнато е прскам спреј и аспирирам исто и инхалации со физиолошки сабајле вечер, исто кашла дали има некој сируп за кашлицата ://
И да има, без консултација никако давање природни/неприродни лекови на толку мало бебе. Веројатно од секретот што му се слева кашла, ако сметаш дека не се подобрува добро е да го слушне доктор.
Сирупите за кашлица се сите над 2 години... Најдобро да се видите со педијатар и само инхалации со физиолошки раствор.. Доколку има потреба докторот ќе ви каже што да земате од страна на лекови. Со лесно