Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ние, и да, језиво е. Ама за нивно здравје е, кратко трае.

Ladyme and Калатеа like this.
  2. le.soleil

le.soleil Популарен член

На моите им правеа кога беа 7м. Нас ни е језиво зашто мајки, ама процесот трае 20 секунди и после си се гушкате. Гледај на тоа како на еден чекор кон побрзо оздравување, ако мора да се направи излези од просторијата ако ти е мака да гледаш и да памтиш.
    Појезиво е она кога им аспирираат секрет со тоа машината, ама колку и да изгледа страшно, со тетрпение чекав да ги аспирираат затоа што после тоа многу полесно дишеа.

Калатеа likes this.
  3. Peperutka17

Peperutka17 Истакнат член

Info nekoj da ne znae cena za dnk test?

4. Monas95

Monas95 Истакнат член

Случајно сега ја гледам малата на непцето горе на местото од 4ката има како гнојче можно е да и излегува или да ја носам на забар иначе по четири има и од горе и од доле ?

5. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Здраво мајки! 6 месеци сме, бебе е со бел секрет цела недела и едвај дише.. Прскам физиолошки раствор и вадам со носко, ама колку имам сила и дали е до мене незнам, ама никогаш не е скрос исчистено и набргу пак се насобира секрет… Бевме на лекар крвна слика укажува на вирус и можна бактериска инфекција, но докторката рече дека нема црвено грло и нема спуштено на гради само локално е во носот. Качува по малку тт навечер но не повеќе од 37.8 и затоа не давам ништо… Докторката рече ако качува над 38 да одиме са антибиотик, во спротивно да не брзаме да почекаме организмот сам да се избори.. мене малку ми е веќе страв бидејки многу време помина, а пред да почне со носот имаше неколку дена и пролив…
    Некоја со слично искусво и што превземате?

6. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Здраво мајки
    Бебе вчера славеше 1 роденден со температура. Од кога почна во градинка не можи е глава да крениме. 5 пати од септември до сега инхалира со вентоли. Последно пронајдена е стрептокока во нос. Даден беше сумамед и истиот го завршивме пред 2 дена. Од вчера пак температура. Денес ја однесов на болница, секрет горе пак, сумамед не делувал на стрептокока. Ренген направивме и само Нагласен перибронховаскуларен цртеж. Утре пак нос и грло да провериме плус ABI панел. Мислам дека од парацетамол, антибиотик и инхалации глава не кренавме. Совет што да направам каде да ја однесам ? Не е нормално веќе …
    Плус планирам утре да провериме уво

7. Feniksgirl

Не е исчистена бактеријата мора соодветен антибиотик. Иначе мајка паднат е имунитетот, за жал вака е во градинка. Да пробаш со некое сирупче за имунитет, додека не покрене имунитет вака ќе биде.

8. KittyCat:)

Епа сега не даваат, многу долго време со антибиотици и тој е , изговор”
    Сакав molers да земам или препорака за друг

9. Feniksgirl

Кој бе не ти дава? Па витамини се тоа, ние во болница лежевме па само што го завршивме антибиотикот одма ми дадоа витамини да и давам, дека нема ништо посебно под година за имунитет, сега над имаш избор.

Ladyme likes this.
  10. KittyCat:)

Не се изразив убаво, не ми даваат антибиотик, а за витамини ништо не рече докторката ама јас секако сакав да почнам со витамини.

11. Feniksgirl

Епа како очекуваат бактеријата да се исчисти? Без антибиотик на кој е сензитивна нема начин.

12. KittyCat:)

:^) одговорот беше-многу и е не планирам да дадам сега,да видиме прво резултати.
    Затоа барам каде да ја однесам, ама стварно да си ја знае работата, да не биди сега ај ова да испитаме,утре ај другово, па еве делува инхалациите таман е . Дали Систина има добар педијатар ? Дали Козле да барам да одам?

13. Feniksgirl

Ама кои резултати, коа имаш резултати за стрептокока во нос која е недолечена, зашто не е даден соодветен антибиотик….
    Ние океј поминавме во Козле, таму и лежевме. Да пробаш Систина, најдобро.

KittyCat:) likes this.
  14. KittyCat:)

Епа уште еднаш да направиме, овие пред 1 недела се (facepalm)
    Ти благодарам за секој совет. Утре прво нешто Систина барам термин :l:

Feniksgirl likes this.
  15. milicka12

milicka12 Активен член

Бебе е 6++ месеци, затнато е прскам спреј и аспирирам исто и инхалации со физиолошки сабајле вечер, исто кашла дали има некој сируп за кашлицата ://

16. naturally

naturally Популарен член

И да има, без консултација никако давање природни/неприродни лекови на толку мало бебе.
    Веројатно од секретот што му се слева кашла, ако сметаш дека не се подобрува добро е да го слушне доктор.

17. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Сирупите за кашлица се сите над 2 години... Најдобро да се видите со педијатар и само инхалации со физиолошки раствор.. Доколку има потреба докторот ќе ви каже што да земате од страна на лекови. Со лесно