Форумџика на годината

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Таа што е за пеленска регија :$

An43 likes this.
  2. Mammamia16

Mammamia16 Активен член

Ставив Судокрем и за еден ден исчезна црвенилото под вратче. Ви благодарам на сите за советите ☺️

An43 likes this.
  3. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Мајки имаме температура цел ден. Стаса и до 39.3 ставав компир, кромид сенф..дадов далечина не ја симна многи дури се покачи , туш малку се симна па пак висока и дадов блокмакс, дали можам на 2 саати да давам наизменично од сирупите??

4. ElenaLizzie

ElenaLizzie Истакнат член

Не, 4 саати меѓу Блокмакс и Парацетамол, 8 саати меѓу две дози на ист сируп. Измеѓу, педијатарот ми рече ќе се снаоѓаш како знаеш, алкохол разреден во вода пола-пола и сода со вода мачкање ми помагало најмногу и држење будно после сируп ако може. Ако спие, не реагира баш на сирупите, ако е на нога побрзо и делуваат.

firequeenn and blackdeath like this.
  5. MissDior

MissDior Популарен член

Искуство со бронхиолит, детето има година ипол ? Колку врме треба да за да се исчисти скроз? Една недела бевме во болница, сега скоро недела дома има денови кога повеќе кива и му течат мрсулчиња не обемно ама мислам дека исфрла. Ама постојано се паничам да не почнува нов вирус ? Секако дома сме не шетаме, а имаме уште два дена до контрола во Козле

6. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Штом ве пуштиле дома сигурно оди на подобро, примајте ја терапијата и ќе помини, ќерка ми имаше на нецели два месеци и откако не пуштија дома доприми терапија и и помина. На контролата се беше во ред.

MissDior likes this.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Викендов бевме надвор од мк по хотели 4дена и се појави некое исфрлање од вчера по лиценцето од едната страна има три и на главчето кај косичката уште 4 :( што може да биде намачкав со кремче со цинк сабајлево IMG_2348.jpeg

8. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Јас би го однела на лекар да го види, сепак е бебе.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ми личи дека ја пролазало нешто, прати слика на педијатарот да не ја носиш сега по амбуланти. Ќе ти даде нешто да ја намачкаш сигурно.

Baby warrior likes this.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Ова личи на полазано, иако крупни личат брункиве. Можеби имало bed bugs,чести се по хотели. Може и некое пајаче да е. За мачкање не знам да ти кажам, мало е, лекар прашај си.

11. Baby warrior

Во систина се сомневат на варичела. Направивме pcr чекаме до утре потврда сега ми качи и температура 37.4 и две нови исфрлања ;(

Tea SK likes this.
  12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Тоа сакав да ти пишам, несакав да те плашам. Ајде ќе видите како ќе биде. Нека поминува со лесно. :hug:

Baby warrior likes this.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Моиве двајца се со варичела. Да не те плашам и јас ама и мене ми личи на варичела. Провери ја позади уши, во глава, вратчето, синко најмногу таму имаше.

sani99 and Baby warrior like this.
  14. Feniksgirl

Не се плаши ако е варичела, колку помали толку поубаво. Да имам некој во близина намерно ќе ја измешам да префати помала.

Baby warrior likes this.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Кај моиве не се покажа ова точно. Големата е 4 год, прележа без температура и 10 сипаници на цело тело. Малиот е 1г и 5 мес, 3 дена изгоре 39 темп и нафрлан е лом по цело тело, се откорна од чешање. Плус немаш соработка за мачкање кај маливе...истиот случај беше кај другарка и нејзините две фатија заедно со моите.
    Паскалов ми рече зависи од колку се мултиплицирал вирусот, односно колку го вдишале. Ќерката закачи во градинка, синот од нејзе, му кашлаше во фаца, го бацуваше, со пешкир нејзин го бришеше и мислам дека му држи теоријата на Паскалов.

Baby warrior likes this.
  16. Feniksgirl

Мислев од типот подобро ко деца, отколку покасно. Иначе секогаш има исклучоци.

Tea SK and Baby warrior like this.
  17. Baby warrior

Ако утре искочи на pcr варичела баш ќе ми биде енигма од кого фати :sweat: 5 месечно бебе не ја мешам со деца што одат школо/градинка се шетаме сами буквално низ населба /мол/парк

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Моето прелења варичела на 3 месеци, донесени од брат и од градинка. По две недели и јас ги фатив. Јас поминав тешко а тие двајца прелесно! Имаа температура ама не висока. Е сега во лето се погоди и полесно ги извадовме сите тројца, излегувавме и во двор, разни занимации..
    Цицањето најмногу ја спаси кога имаше.Како еден вид утеха. Не пропагирам ниеден начин на исхрана да не ме земите в мелница,само кажувам мое искуство. :)
    Со лесно, и подобро што ги фати сега, рајат ќе бидите верувај.. Не како мене на 30 години, хаос бев :D

Mother of 2boys and Baby warrior like this.
  19. Baby warrior

И јас и маж ми имаме прележано бар :rofl: нема температура повисоко од 37.4 засега ќе ја следам вечерва што ќе се случува

Tea SK and Feniksgirl like this.
  20. LeNora

LeNora Истакнат член

Ми треба совет малата на палецот на раката има како оток веројатно неубаво го имам исечено ноктот оти нон стоп мрда, сега не остава да видам што е. Се познава дека има мал оток над ноктот, не можам да видам дали има гној не остава мрда се бори. Што можам да мачкам. Нема црвенило на цел прст, не е топол. Не дава да ставам облога си викам на спиење да намачкам нешто или додека цица ама не знам што може, дали може банеоцин пример??
    Некоја да има искуство