Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    3.213
    Таа што е за пеленска регија :$

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mammamia16

Mammamia16 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Ставив Судокрем и за еден ден исчезна црвенилото под вратче. Ви благодарам на сите за советите ☺️

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    241
    Мајки имаме температура цел ден. Стаса и до 39.3 ставав компир, кромид сенф..дадов далечина не ја симна многи дури се покачи , туш малку се симна па пак висока и дадов блокмакс, дали можам на 2 саати да давам наизменично од сирупите??

4. ElenaLizzie

ElenaLizzie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Не, 4 саати меѓу Блокмакс и Парацетамол, 8 саати меѓу две дози на ист сируп. Измеѓу, педијатарот ми рече ќе се снаоѓаш како знаеш, алкохол разреден во вода пола-пола и сода со вода мачкање ми помагало најмногу и држење будно после сируп ако може. Ако спие, не реагира баш на сирупите, ако е на нога побрзо и делуваат.

На firequeenn и blackdeath им се допаѓа ова.
  5. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    10.146
    Искуство со бронхиолит, детето има година ипол ? Колку врме треба да за да се исчисти скроз? Една недела бевме во болница, сега скоро недела дома има денови кога повеќе кива и му течат мрсулчиња не обемно ама мислам дека исфрла. Ама постојано се паничам да не почнува нов вирус ? Секако дома сме не шетаме, а имаме уште два дена до контрола во Козле

6. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    1.493
    Штом ве пуштиле дома сигурно оди на подобро, примајте ја терапијата и ќе помини, ќерка ми имаше на нецели два месеци и откако не пуштија дома доприми терапија и и помина. На контролата се беше во ред.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    5.014
    Викендов бевме надвор од мк по хотели 4дена и се појави некое исфрлање од вчера по лиценцето од едната страна има три и на главчето кај косичката уште 4 :( што може да биде намачкав со кремче со цинк сабајлево IMG_2348.jpeg

8. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    1.376
    Јас би го однела на лекар да го види, сепак е бебе.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.580
    Допаѓања:
    14.249
    Ми личи дека ја пролазало нешто, прати слика на педијатарот да не ја носиш сега по амбуланти. Ќе ти даде нешто да ја намачкаш сигурно.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.093
    Допаѓања:
    204.268
    Ова личи на полазано, иако крупни личат брункиве. Можеби имало bed bugs,чести се по хотели. Може и некое пајаче да е. За мачкање не знам да ти кажам, мало е, лекар прашај си.

11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    5.014
    Во систина се сомневат на варичела. Направивме pcr чекаме до утре потврда сега ми качи и температура 37.4 и две нови исфрлања ;(

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.532
    Допаѓања:
    5.283
    Тоа сакав да ти пишам, несакав да те плашам. Ајде ќе видите како ќе биде. Нека поминува со лесно. :hug:

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.308
    Допаѓања:
    10.910
    Моиве двајца се со варичела. Да не те плашам и јас ама и мене ми личи на варичела. Провери ја позади уши, во глава, вратчето, синко најмногу таму имаше.

На sani99 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.580
    Допаѓања:
    14.249
    Не се плаши ако е варичела, колку помали толку поубаво. Да имам некој во близина намерно ќе ја измешам да префати помала.

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.308
    Допаѓања:
    10.910
    Кај моиве не се покажа ова точно. Големата е 4 год, прележа без температура и 10 сипаници на цело тело. Малиот е 1г и 5 мес, 3 дена изгоре 39 темп и нафрлан е лом по цело тело, се откорна од чешање. Плус немаш соработка за мачкање кај маливе...истиот случај беше кај другарка и нејзините две фатија заедно со моите.
    Паскалов ми рече зависи од колку се мултиплицирал вирусот, односно колку го вдишале. Ќерката закачи во градинка, синот од нејзе, му кашлаше во фаца, го бацуваше, со пешкир нејзин го бришеше и мислам дека му држи теоријата на Паскалов.

16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.580
    Допаѓања:
    14.249
    Мислев од типот подобро ко деца, отколку покасно. Иначе секогаш има исклучоци.

На Tea SK и Baby warrior им се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    5.014
    Ако утре искочи на pcr варичела баш ќе ми биде енигма од кого фати :sweat: 5 месечно бебе не ја мешам со деца што одат школо/градинка се шетаме сами буквално низ населба /мол/парк

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    6.902
    Моето прелења варичела на 3 месеци, донесени од брат и од градинка. По две недели и јас ги фатив. Јас поминав тешко а тие двајца прелесно! Имаа температура ама не висока. Е сега во лето се погоди и полесно ги извадовме сите тројца, излегувавме и во двор, разни занимации..
    Цицањето најмногу ја спаси кога имаше.Како еден вид утеха. Не пропагирам ниеден начин на исхрана да не ме земите в мелница,само кажувам мое искуство. :)
    Со лесно, и подобро што ги фати сега, рајат ќе бидите верувај.. Не како мене на 30 години, хаос бев :D

На Mother of 2boys и Baby warrior им се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    5.014
    И јас и маж ми имаме прележано бар :rofl: нема температура повисоко од 37.4 засега ќе ја следам вечерва што ќе се случува

На Tea SK и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  20. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    1.726
    Ми треба совет малата на палецот на раката има како оток веројатно неубаво го имам исечено ноктот оти нон стоп мрда, сега не остава да видам што е. Се познава дека има мал оток над ноктот, не можам да видам дали има гној не остава мрда се бори. Што можам да мачкам. Нема црвенило на цел прст, не е топол. Не дава да ставам облога си викам на спиење да намачкам нешто или додека цица ама не знам што може, дали може банеоцин пример??
    Некоја да има искуство