Ова е каснато, така изгледа брунчето. Од систина како да не виделе како изгледа варичела, карактеристичен е исипот на варичела, со добро земена анамнеза и симптоматологијата можеле да утврдат дали е варичела или не.
Докторкава на ургентен беше хаос … имаше мн болни деца. Ама крвната слика покажа покачени леукоцити а ниско црп што значи вирусно е. Денес е како нова нема температура и весела е… мн стрес за три дена ама помина ајде
Бебуш имаше малку крв во какито, многу сум загрижена бевме на брзата кај педијатар рече дека ако се повтори да одиме, и ми кажа дека алергии се појавуваат до 3 месец ( инаку сме само на доење) некако неможам да се смирам многу ми е страв да не е нешто сериозно прв пат мамичка (5 месеци сме)
Леле бебешки измет колку страшна и гадна работа.... Сликата е доволно мала за да не ја ни приметиш ако не кликнеш да се зголеми. Ако ти е гадно прескокни го мислењето. Не е ни прва ни последна членката што има објавено, темата е прашање во врска со здравјето на децата, жената се исплашила и објавила аман
Има спојлер има доктори кои се платени за вакви работи , замисли јадеш и ова ти се појави ? Ок тогаш штом е нормално
Кај малото на познаничка вака беше ситуацијата, алергија на млечен протеин, таа внимава на исхраната пошто дои, и млечни воопшто не внесува. Штом клава на килажа мислам дека не е многу загрижувачки само ќе треба ти да внимаваш и да ја пратиш ситуацијата.
Двете деца мои имаа, некогаш е и пукнат капилар од напон. Првото дете има егзема, се сомневаа на алергии ама се среди штом почна и со тврда храна.
Со што друго освен Парацетамол можам да комбинирам Блокмакс при висока температура? Качува 39.2, со Блокмакс спушта до кај 38, а со парацетамолот (ни со сируп ни со чепче) воопшто. После сируп одма после 2-3 саати пак ми качува..
Со чепче до сега ми спуштала секогаш, ама денеска не сакаше. И беше 38.8 и со чепчето не спушти воопшто, се качи на 39.3./39.5 Дури после 4 саати од чепчето со Блокмакс ми спушти.. нз зошто не делуваше чепчето. Ќе пробам вечер пак чепче ако качува.. многу лоши вируси има периодов, страшна работа.
Јас сируп давам, ама во болница и ставија чепче еферлаган и беше 38.7 и спушти чепчето. Со парацатемол ништо немаше разлика.