Здраво Дали можеби некој имал искуство со вакво црвенило? Се појави само на едната нога кај 1год дете, не е баш во делот на пеленска регија туку долж целото ногче. Не ја чешаат, знаат да избледат малку некогаш, па пак повторно да се зацрвенат. Немам сменето ништо од козметика, прашок, исхрана…нема на ниеден друг дел од телото. Однапред Ви благодарам
Чудно е што е на еден дел Нешто контактно е Ако е алергија на храна ќе биде по целото тело Можеби нешто ти допрело Кај моето бебе се појави на целото тело од друга крема па го избањав и намачкав со биодерма и му помина за два дена Ако не поминува оди на др
Јас би го однела на лекар особено ако кога налегнеш со чаша не исчезнува. Не сакам да те плашам ама ваков осип некогаш знае да е знак на посериозни заболувања кај деца. Не значи дека е нешто ама не оставај вака.
Ова се хемангиоми, мојата имаше исто на нозе, после некое време исчезнаа ама ја однесовме на дерматолог. Отидете за да ја видат и проверат по цело тело.
Не знам дали е за овде но ако треба преместете го. Вчера син ми(4 месеци) примаше вакцини.3 боцкање имаше вкупно во двете ножиња. Докторката ми рече дома одма да ставам чепче и потоа по потреба. Јас ставив вчера, потоа на пладнето пак ставив, вечерта пак бидејќи температурата беше 38,6 до 39.3. Сабајле во 7 часот имаше 40 температура и одма ставив пак чепче, пред малку му измерив 39.7 и потоа со чепчето спушти 39.4 ѕвонев на докторката таа ми кажа дека денеска е веќе затворено доколку има утре сабајле да отидам. Бабицата исто ме советуваше дека е нормално се и дека тоа е од вакцината само да му давам почесто да цица за да не дехидрира. Јас ум во глава немам. Дали да го носам во болница или да следам ситуација дома? Што би ме советувале вие? Доколку знаете домашни лекови за спуштање на темп кажете или пак што да тражам во аптека? Облечен е само на боди и исцели тенки пижами.
Да го носиш. Правевте ли лабараторија пред вакцинација? Нас до сега не не советувале одма да се става чепче, не знам од каде таа пракса.
Денес давам парацетамол на 6 часа преска во 18 часот дадов тогаш имаше 39.3 а во 19 часот кога измерив 38.1. Ќе видам ноќва каква ќе е ако има потреба носам во болница а утре сабајле обавезно без разлика кај матичната го носам.
Денес родив девојче❤️ ја чекав во соба да ми ја донесат ,по извесно време дојде педијатар и ми соопшти дека бебето има инфекција (најверојатно од мене) и дека е на минимална кислородна поддршка исто ми рекоа дека ќе почне да прима антибиотици и инфузија.Дали некоја од вас го имала сличниот проблем? Многу сум загрижена ....
Моето имаше, ама не беше на кислородна поддршка. Поседовме 7 дена во болница, примаше венски антибиотик и не пуштија. 14.5 месеци има сега.
Моето имаше инфекција кога се роди (пред време е родено) исто го ставија на кислородна подршка и антибиотик Го ставаат на кислород за да не троши енергија за дишенје , цела енергија да е насочена на поминување на инфекцијата Битно е само да му ја погодат одма терапијата за побрзо да се исчисти инфецијата. Се ќе биде добро само е жално така да го гледаш малечко не се грижи ке се среди Колку и да се малечки многу се храбри
Сличен случај имав ,еве ја девојка од 5г која не сака да заспие Честитки ,да сте здрави и живи. Кај мене со големата беше така и како предвремено родена ја водеа иако бев 37 ма недела. 7 дена беше на кислород и уште 7 на одделение. Еве ја девојка 5г. Се ќе биде добро
Искуства со рсв вирус? За колку дена ви оздравеле деца и држеше кашлицата? Давам инхалации, си кашла сеуште ноќе бајаги, вчера поврати како лигав секрет најверојатно шлаем и се смири.
И рсв и адено и инфлуенца има прележано син ми, ужасно поминавме, со сите 3 во болница завршувавме, него не му се спушташе тт, од 40 на 39, и толку, кашлање хаотично, 2 месеци после тоа кашлаше, ама помалку од претходно. Кај него се спушти и на гради, пневмонија имаше, со ниска сатурација 75-80, инхалации по 6 на ден му правеа во Козле додека лежевме, примаше и инфузија секако, и од шлајм повраќаше, посебно навечер. Се надевам и посакувам да не го доживеете истото, и што побрзо да помине!
И ние лежевме три дена во болница и со наод на плуќс, па дома некако повеќе ми кашла. Се надевам и јас, исцрпен е веќе и нема многу апетит.
Од саботата почнаа симптоми кај мојава, од понеделникот сме со 2 типа инхалации. Вчера на контрола рекоа нема веќе наод на плуќа ама уште има секрет за искашлување и уште 7 дена инхалации а кашлањето ќе потрае. Нормално е повраќање шлаем дури и добро чим го исфрла, и мојава поврати неколку пати