За апетит не се секирај, колку и да касне си во плус, да пие течност е поважно. Штом ве пуштиле од болница значи подобри сте.
Добро поминавме, два дена температура, не многу висока. Кашла по малку,само е многу поспана овие денови. Со поголемата потешко поминавме во смисол повисока темература која траеше повеќе денови ептен малаксана. Со бебе многу полесно поминавме. Поздрав и со лесно
Во ремедика на испис н новороденче ни кажаа дека има шум на срце. Матичниот педијатар не кажа ништо. Од ремедика ни предложиа да напеавиме ехо на срценце. Па се мислам каде да закажеме. Некоја препорака?
Ние бевме ехо на срце на детска клиника кај Валентина Јовановска.Супер е док детално прегледува.Не се плаши и кај нас педијататот не кажа ништо ама дека е предвремено роден го однесов пак на контрола кај докторката.
Мајки, окцето нешто му солзе овие 2 денови. Нема црвенило, нема оток, нема жолт секрет. Не е настинат, нема затнато носе, не кашла. Да сварам чајче од камилица па да натопам газичка и да му го поминам?
Itno Bebe staro 43 dena mi nastia prefati preku brat i 2g i jas isto po nego On pravese bris ne e nisto krvna slika okej Mu tece nos i kasla A malava od sinojka hrcka na nosot se osekjaat mrsuli(vldcev so nosko ima mn) i se zakasluva od niv valjda poso i se slevaat ne znae da gi isfrli sto da pravam drugo? Na doenje e Mene me boli grlo i nosot nagore nakak celoto
Искуство со Bocavirus? Бебац на АВРИ покажа бокавирус и РСВ, пневмонија разви, извадена од памет сум.
Како што се расчитав не е страшен вирусот. На дишни патишта е и трае од 5-10 дена. Ретко дава компликации. Полека мајка, ќе биде добро. За пневмонијата ќе добие инхалации и антибиотик. Може и да ве задржат ако идете во Козле.
За сега е нормална температурата ама следи го. Многу е мало. Ако оди веќе над 37.5 носи го на педијатар обавезно.
Ние вака нешто бевме и доби инхалации со физиолошки, солен раствор спрејче и да влечам од време на време со носко. Не е страшно мајка, дој го бебето ако си настината, уште подобро му префрлаш антитела. Однеси го на педијатар, ќе го прегледа и ќе ти препорача нешто.