Каков е вирусов периодов? Втор ден тт,оди до 38.5, прв ден се жалеше на уво, па ставам оперил во нос и антибиоткски во уши. што да очекувам? Колку дена е со тт? Не ми ли личи како грипот што одеше до тт до 40.
За рсв прашуваш? Мојава не ни качи температура ама имаше многу секрет и лоша кашлица. Го поминавме со јаки инхалации 2 типа
Колкаво е бебето? Не ве задржаа во болница? Со лесно да минувате, ние со рсв и пневмонија лежевме во козле.
11 месеци е, бевме во Козле пред да настане опструкцијата изгледа, дадоа вентолин, и без атб зошто вирусно. После 2 дена кај матичната зошто видов абер нема и она смени одма терапија, даде Атровент и појака доза будесонид. Малку се раскашла, она вика подобар е, не би требало да се влоши пак, ама да тргневме накај Козле сигурно ќе не задржеа… Ептен се надевам дека нема да се влоши пак Антибиотик уште немаме зошто покажа само два вируси…
А правевте ртг? Дека пневмонија не може баш на слушалка да се чуе. Рсв, првата инфекција знае да биде зезната, кај нас од 4ти, 5ти ден се влоши ама не ни дадоа одма ни инхалации ни сируп, тек во козле почнавме. Терапијата е таа, ќе се инхалирате и ќе помине. Ако имаш оксиметар следете и сатурација. Со лесно мајка
Дали некоја од вас била кај др Кирил оттопед во Неуромедика фондовски да ми каже дали ехо на колкчиња се доплаќа?
Епа сите што ги знам што биле толку платиле со бебиња. Не е битно. Спреми си парички за секој случај. Не треба да се наплаќа ама…
Ме зачудивте, прашав на шалтер треба нешто, рече не за бебиња до 1 год е бесплатно. Со упат бев од матичен.
Лек за кашлање кај 9 месечно бебе? Цел недела кашла, 3 ноќи повраќаше шлајмови, правиме инхалации двапати дневно со атровент, и 3 дена пиеше Проспан, спреј ставме во нос и чистиме ама подобрување никакво. Сег докторката вика ништо не е зашти не спушта, ама не е нормално бе гради одлепи од кашлање.
Правевте ли крвна слика и брис? Мојава така кашлаше кога имаше рсв. Нас ни помогнаа само инхалации со вентолин и пулмкорд, така ни кажаа во Систина и ништо друго ама појака доза стававме првите денови, 5-6 инхалации имавме сигурно не 2. околу недела дена кашлаше, 3-4 беше најлошото после се смири и намаливме на 2 пати дневно инхалации
Мајки здраво, Месец ипол сме и се соочуваме со ова по кожата веќе 2-3 недели, слики подолу. На тие места кожата му е точки точки рапаво кога допираш. Користевме веледа колекција и сменивме по препорака од педијатар земавме bioderma atopic купка и интензивен балсам веќе 2-3 дена мачкаме од неа. Имаше на лиценцето (сега е подобро) шија, рамења, гради, стомаче Никако да се смири, помине, има некоја мајка слично искуство? Има шанси ова да е од детергент? Фрош користиме или пак некоја алергија? Или едноставно е бебешки акни/ црвенило? Ве молам за искуства и совет
Ако сте во можност пробајте ја Адерма маслената купка, нас само таа ни помогна. Исто и лосионот за тело. Ги има во соседството - Србија, Грција.
Ако доиш, внимавај на храната намали и исфрли цитрусни сокови, овошје. Зошто знаат да ја влошат дополнително работата.
Од веледа имаше ваква реакција на пеленска регија на почетокот кога користев и веднаш префрлив на биодерма купка маслена и лосион а на пеленската регија од Белина (urtekram нешто така беше фирмата) еден крем само помогна ама не бев на Др оти тогаш помина за ден два како сменив крем Ама ако не поминува може да е нешто друго Иначе користам Фрош за алишта и исто и против флеките фрош а и за бебе садови за шишенцата исто фрош И општо за чистење по дома имам од тие средства до сега немало реакција ама секој е различен
Искуство со вакви пликови на грб? Се појави едното поголемо пред некое време и доктор ми рече дека атопискиот дерматит се активирал да мачкам со козметика за атописка почесто. Секако користиме биодерма и продолжив да терам со неа, ама наместо да се смири почнаа да се појавуваат и други вакви пликови, локализирани на грбот само. Неколку нови намирници има јадено периодов ама мислам немаше нешто точно пред да се појави првиот плик. Да закажувам ли на дерматолог и дали имате препорака за каде?
Здраво мамички бебето има 9 месеци денес му се растече носето а сега крена температура 38.3 па 37.9 некогаш 37.5, многу е затнато во носето по малку подкашлуват како да и залетнуват, ама најмогу ме загрижи тоа што подкожно кај вилицата од лева страна има подвижна грутка ептен сум исплашена
Дали сте имале случај со крвави кончиња во столицата на бебе? 3м доенче е моето, само на доење. 2-3 кончиња беа, но имаше, темно црвени накај кафени. Дали ви се случило нешто вакво и дали би знаеле што може да значи?
Можно е да е интолеранција на лактоза...кај колешка беше така и слуз плус..па внимаваше на нејзината исхрана...млечно исфрли скрос од исхраната. Најдобро консултација со доктор. Па ќе ви кажи совети