Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.279
    Мн е малечко, а со спуштено на плуќа... јас би однела уште сега до Козле, да си проверат пак црп и да го слушнат. Секрет вадите ли? Тапкање нешто ви кажаа, кашла?

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.346
    Допаѓања:
    47.469
    Не се плаши, ларингитот првично е страшен ама поминува брзо, штом му направиле што треба веќе ќе
    е добро за 2-3 дена.
    Моето првиот пат беше со инхалација и не оставија во болница, втор пат веќе не го ни носев, направив инхалација со физолошки и ми рече матичната со кортико ама не направив, го прегледа и беше добар не сакав со кортико пак и бев во право за два дена престана да кашла и да грздавее.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    1.844
    Да, веќе е подобар, три пати го инхалираа со дексазон, и еднаш го боцнаа со урбазон. Свеста ми се зеде гласот како му се фати, како здив да нема, прво го наслушаа и немаше ништо, ни секрет ништо чист солза, и кога го инхалираа почна да кашла и тогаш го примети дури докторката, среќа што го однесов на време па закрепнавме побрзо ама сеуште грчи по малце.
    Чудна работа грчи како секрет да има а нема ништо, јас евеме настинав, дома сите бевме заразно одделение, само со лесно да е кај сите.:hug:

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.346
    Допаѓања:
    47.469
    Така е, обично првиот пат фаќа наеднаш и обично во сред ноќ.
    Моето имаше стридор првиот пат и во сред ноќ по пижама на итна отидовме, од ум ме извади тогаш.
    Иста терапија примаше.
    Ете сега пред некој ден го осетив пак дека зарипна во гласот и кашлаше ама буквално помина како од шала.
    Следен пат ако фати прва помош е ладни пијалоци, сладолед и ладен воздух додека да се смири.
    Топли никако, дома да е влажен воздухот и да не е многу топло.
    Грчи оти гласните жици му се фатени.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    1.844
    Фала ти, ќе имам на ум :hug:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.