Мн е малечко, а со спуштено на плуќа... јас би однела уште сега до Козле, да си проверат пак црп и да го слушнат. Секрет вадите ли? Тапкање нешто ви кажаа, кашла?
Не се плаши, ларингитот првично е страшен ама поминува брзо, штом му направиле што треба веќе ќе е добро за 2-3 дена. Моето првиот пат беше со инхалација и не оставија во болница, втор пат веќе не го ни носев, направив инхалација со физолошки и ми рече матичната со кортико ама не направив, го прегледа и беше добар не сакав со кортико пак и бев во право за два дена престана да кашла и да грздавее.
Да, веќе е подобар, три пати го инхалираа со дексазон, и еднаш го боцнаа со урбазон. Свеста ми се зеде гласот како му се фати, како здив да нема, прво го наслушаа и немаше ништо, ни секрет ништо чист солза, и кога го инхалираа почна да кашла и тогаш го примети дури докторката, среќа што го однесов на време па закрепнавме побрзо ама сеуште грчи по малце. Чудна работа грчи како секрет да има а нема ништо, јас евеме настинав, дома сите бевме заразно одделение, само со лесно да е кај сите.
Така е, обично првиот пат фаќа наеднаш и обично во сред ноќ. Моето имаше стридор првиот пат и во сред ноќ по пижама на итна отидовме, од ум ме извади тогаш. Иста терапија примаше. Ете сега пред некој ден го осетив пак дека зарипна во гласот и кашлаше ама буквално помина како од шала. Следен пат ако фати прва помош е ладни пијалоци, сладолед и ладен воздух додека да се смири. Топли никако, дома да е влажен воздухот и да не е многу топло. Грчи оти гласните жици му се фатени.