Првиот пат се појави наутро, а во текот на ноќта пиеше млеко.. Вториот пат се појави 5 мин. после млекото и веднаш дадов Аериус Третиот пат се појави 24ч. после сирупот (млеко немаше пиено цел ден)... Се надевам нема да има 4ти пат.... Од понеделник ќе правиме испитувања... Иначе до сега си јадеше и пиеше се без никакви проблеми...
А Пулмикорт од 0.5 има во аптеката во Систина, а од 0.25 за бебиња што е има во Грција во секоја аптека ..19-20евра е цела кутија. Ако не најдете пиши ми.
Majki od koj digitalen termometar ste zadovolni? Imam probano nekolku ama mnogu razlika mi pokazuvaat od toj sto e so ziva… ama veke preku glava mi e da cekam 5 minuti so zivata a bogami navecer e mnogu tesko da se merit pa sakav iskustva koj mi preporacuvate za najtocen od digitalnive
Мене ми покажува доста разлика Микролајф со обичниот. И уште неколку дигитални имам пробано и исто е. Дури и во болница кога бевме ми носи обичен за да му мерам, викам дајте ми дигитален да не чекаме и ми вика сестрата: Не практикуваме да мериме со дигитален зашто не е точен. Можеби тој за под пазуви што мери за неколку секунди ама ректално ако мериш да е најточен.
Син ми има 1 година. Пред две ипол недели бевме со температура (и кашлање, мрсули и инфекција на уво) која траеше 8 дена, што е многу, но и матичниот педијатар и педијатарот во Систина ни викаа дека е вирус, не требало да пие антибиотик и ги третираа само симптомите. Осмиот ден од температурата видоа дека му е воспалено увото па ни дадоа дексаметазон капки и веќе накај 10ти-11ти ден му се намалија сите симптоми (темп. му престана на 9ти ден). Две недели одеше во градинка и еве го од петокот пак кашла и му тече носот и качува висока температура. Во систина пак ни викаат вирус е, капки и инхалации само. Вчера бевме, викаат чист е на плуќа, грлото и ушите му се во ред. Температурава уште трае и тоа најмногу ме загрижува. 5ти ден е, денес два пати веќе качи. Утре ни рекоа да одиме на контрола, ќе видиме што ќе кажат меѓутоа јас сум стварно ептен исплашена од температурава, нормално ли е толку да го држи? Кога траеше 8 дена ептен бев стресирана… дури ни кога имаше наод на плуќа, со вентолини со се, имаше максимум 5 дена темп… инаку крвната слика покажува високо црп но се друго е мирно, леукоцитите се на долна граница. Да спомнам само уште од јануари на брис во нос имаше мораксела ама секој пат ни викаат дека за неа не давале антибиотик. Не знам ни што сакам точно да прашам, веројатно дали имате искуства со вакви вируси, зошто би можело да траат волку долго, особено температурата? Многу сум вознемирена
Се случувало и кај ќерка ми да држи повеќе дена тепмература со вирус. Имало некогаш и цела недела со блага температура, но пред некој месец имаше 1 недела со многу висока температура. На два пати правевме крвна слика и беше добра и стварно поминавме без антибиотик.
Здраво мајки, Од скоро почнавме со адаптирано млеко насабајле само. 11 месеци сме. Пие baby love pre од дм (не знам дали го има во мк) само тоа го прифати, сите можни ги пробавме. Пред недела дена почна да има дијареа со слуз. Помислив можеби е од јогуртот зошто тие денови баш многу јадеше јогурт па направивме пауза со јогурт. Се подобри малку столицата иако сеуште меко ама не беше течно. За кратко пак почна да има течна столица со многу слуз. Слузта баш ме плаши. Сега се сомневам дека е од млекото и сакам да паузираме и со него да видам дали ќе се подобри. Пие насабајле па тек вечерта кака значи некаде после 12 саати. Можно ли е вака да се покажува интолеранција на лактоза? Инаку мм е интолерантен на лактоза па затоа помислив можеби и она е…
Зошто не го прекинеш веќе млекото,штом па и прави проблем? И ова pre на млеката обично значи прематуре..сигурна си дека користиш правилно?
Пишав погоре дека планирам да го прекинам и го прекинав, се подобри но денес имаше пак иако не пиеше млеко. Пиеше само на сабајле млеко пред да и го прекинам, пре користевме зошто само тоа го прифати. Најверојатно се работи за алергија на кравји протеин. Ќе порврдиме на лекар за скоро.