Тоа млеко(пре) е многу потешко за варење и може проблем да прави. Провери секако интолеранција па ќе знаеш за сигурно
Zdravo mamii, na bebe mnogu mu teci noseto vodni prodzirni mrsolcinja nemoze da spie samo dodeka spie vecerta i se zatnuva malku kako cesmixka i e.. dali moze da se koristi nekoj sirup za toa pobrzo da i pominee ..
Мајки здраво имам новороденче старо 1 месец на адаптирано е. При пиење ми заспива како да нема сила да влече и после тоа се буди гладно,го носевме на педијатар она вика се е во ред. Ама нешто од внатре ич не сум мирна.. Сабајлево едвај со сила 50 мл ми испи,заспива на шишенце..Со првото дете немав вакви проблеми исто на адаптирано бевме ама нормално си пиеше и во спиење си го пиеше млекото.
Мајка не се грижи. Ке го мрднуваш шишето ќе продолжува. И мојата беше таква на почетокот. 60мл пиеше 45 мин, на секое пиење заспуваше ама си напредуваше. На почетокот немат доволно сила малецки се. Проби смени и ја цуцлата може е со помал проток па дополнително се изморува
Zdravo majki, imam bebe od 4 meseci i veke 2-3 dena mi odbiva mleko. Na adaptirano sme,piese po 150 na sekoi 3-4 casa ama sega edvaj po 60-70 na 5-6 casa. Aptamil piese smeniv nan isto smeniv sise pak isto. Mn sum zagrizena osobeno denes od 5 sabajle ednas piese 150 i prege duri 70. Sovet?
Maliot imase nekoja viroza so povrakanje i proliv i veke nekolku dena mn malku jade mi e strav da ne prefatila iako samo 2 pati povrati i normalno kaka. Znam deka imase sega na 4 meseci, kolku trae? Sto da pravam, kako da davam mleko nekoj sovet?
8 дена се бориме со носот. Прво течеше ко река, сега е затнат не може да дише, ни да јаде ни да пие. 7 дена ставав Синомарин и аспирирав, а од вчера Марисол + Флоксимед (антибиотска капки) по препорака на педијатар (има бактерија во нос). Денес е катастрофа, многу полошо, скроз е затната само плаче. Можно е лекот да и влоши наместо да подобри?
На антибиотикот му треба време да делува, не е од тоа. Пробај да вратиш на синомарин, наместо марисол, можеби повеќе ви одговара.
Имам долгорочен проблем со бебе… Веќе два месеци е со секрет, два месеци правевме инхалации и вентолин и ипратом и будењонид и дете пак крчи. Вчера завршивме со будесонид уште крчи, горе е моментално на нос и грло ама мемплаши што не се чисти скрос. Температура малаксаност воопшто немаше
Настинати сме... Два дена по ред матичната не праќа на детско да го преслушаат ама ништо нема. кашла само повремено и има секрет прозирен кој не е обилен, ни кажаа само сабајле вечер 2мл физиолошки инхалација и да чистиме нос 3-4 пати дневно со физиолошки капки Веќе трет ден е вака, до кога се гледа дали ќе минува или ќе се влошува? Не знам на што да пазиме, си цица, весел е кога е буден и не кашла често. И си заспива исто само изгледа му се собира слуз и се закашлува во сон, 3-4 пати и се смирува, нормално е? Крвна слика, црп/леукоцити вчера му беа ОК. Нема температура, проливи 4 месеци е не знам премало е, дајте совет мајки
Исто бевме и ние, 7 дена со растечено носе, кашлица повеќе изразена при спиење, ќе де закашлаше многу и се будеше цела вечер. Денеска е 7ми ден, поминува веќе. 5 дена до сега правиме инхалации со 2мл Синомарин, 2 пати на ден.
Можно е реакција со покачена температура по четири дена откако примивме вакцина ? Гајле немаше се до денес, почна да кемка, ми одбиваше ручек и мерам 38 темп. Му направивме крвна слика мирни се леукоцитите, му дадов ефералган и одма се спушти, ќе следам вечерва оти недела имаме закажан лет за Минхен, аман веќе сега ли најде ...
Не е од вакцината, има закачено нешто. Од МРП е после седум до десет дена, порано нема шанси, ама мислам твоето мало е за МРП, му ставале шестовалентна ако не сум грешка.