Ние имавме пред 1 месец.Нас ни рекоа исто како пробајте со маст 2 до 3 дена па ако не делува антибиотик.Мојов не дава носот да го чепкаш и затоа директно со антибиотик Зинат 7 дена сега сме супер.Само одложивме вакцина здравје ќе ја прими баш за стрептокока вакцината.
Хелп мамички, бебе 1 година е, фати некој вирус, не кашла, али скоро ич да не јаде пиеме течности само и има мокри пелени. Дававме парацетамол еве веќе 3 ден , без лек е 38.7 па и се намалува али кога ке помине дејство пак се качува веќе 3 ден.Ја тушираме , облоги со оцет, што друго да правиме? Бевме и на др денес еве го извештајот, дали има некој народен лек плус да и дадам , и ставав малце лук во манџата ама нема апетит
Samo so rektalen ili zivin pod miska, nemoj bezkontakten, mojata koga imase 39 temp bezkontakten 37 pokazuvase, uzas se
Истава ја најдоја и кај моето на брис, стартно без антибиотик зашто немаше изразени симптоми но од завчера почна уште повеќе секрет да лачи и да кашла премногу баш пишував тука во паника. Отидовме на дежурен, спуштено на гради има и сепак препишаа панцеф 10 дена. Не знам веќе со што да влечам мрсули а да е ефикасно, дали да земам носко за смукалка, дали се монтира тоа чудо на стик бежична смукалка ако знае некој ?
Прва недела во градинка помината и моето веднаш се разболе Во петокот почна носето да му течи и да кива ама без температура. Веднаш почнавме да го прскаме и да влечиме мрсули. Денес имаше дијареа 4 пати и накај 17 часот не сакаше млеко да пие и му дадов банана да јади и веднаш ми поврати обилно. Ми беше страв да не дехидрира и го однесовме во систина. Крвната слика и црп беа добри, му дававме со шприц орс ама едвај 20 мл не сакаше воопшто, иначе си беше среќно и си играше цело време. Кога стигнавме дома накај 22 часот веќе беше преморено и си заспа. Пред саат и нешто се разбуди со плачење и му дадов да се напие формула (120 мл) и си заспа. Ми е страв да не поврати пак и го чувам цело време нема да спијам. Докторката рече ако повраќа или има обилна дијареа ќе треба да не хоспитализираат дека има 8 месеци. Не знам што да направам да му биде подобро
Probiotik davaj, elektroliti so spric i ako e mozno pomalce mleko posto toa odma tera na proliv. Za povrakjanje nausolvit kapki prasaj dali mozes tie se na prirodna baza na gjumbir i ima edni cepcinja se vikaat vomitushel vo specificni apteki gi ima sto nosat raboti od bugarija.
Kaj nas se pojavi streptokoka, maticniot ni dade kapki floksimed i sprej marisol, tie dve se meshaat, se vadi 20 ml od marisol i se tura floksimed. Se prska 3 pati na den vo tek na 7 dena i pomina. Jas smetam deka ne treba antibiotik ako deteto e dobro nema mnogu pokaceno crp i nema temp veke
Дали беше густ секретот? Мене 2 доктори ми рекоа чим е толку густ секретот и тешко се аспирира да почнам со антибиотик иако температурата спадна по 2 дена.
Тоа е за превенција да не и се спушти, тешко дека во нос ќе ја исчистиш стрептококата со сируп, најубаво е локално да се третира и да внимаваш да не ти спушти со редовно чистење на нос, инхалации и сл, но сепак ти си знаеш најдобро, ако сметаш дека треба и сируп да пие, дај и
Се разводнува малку ама не доволно, се уште е тешко влечењето. Почнавме со антибиотик секако, не сакав на своја рака да не го давам чим доктори ми викаат да давам
Понекогаш антибиотикот е морален да се испие, за да се спречи поголема беља. Од еднаш пиење антибиотик, кој е потребен, нема да се отруе детето, сепак има бактерија. Не се плаши од антибиотикот, во случајов само ќе му помогне.
Често чистење со стерилна газа и физиолошки раствор, ако не помага тоа тогаш капки тобрекс. (Ќе прашаш доктор за капките)
Бебе пред 3 недели почна во градинка, од понеделникот со покачена температура, вчера качи до 40, многу бавно симнува. Вчера почнавме со антибиотик. Денес на поретки интервали качува. Колку време држи температурава?
Pravevte krvna slika , bakterija e ? Nie imame rozeola virus 3 dena visoka t so paracetamol I tusirame, sega 3 dena osip ama krvnata pokaza deka e virus