Обично бактерија држи многу и на кратки интервали качува, но немора и да значи. Крвната слика сега веќе нема ни многу да покаже чим е почнат антибиотик, ако имате бактерија. Чим накачува интервал, полека одминува.
Uhh lele vcera taman temepratura prekina , denes osipot ,ama sekako mora da prelezi nekogas, samo dodeka pomine zivci izedovme ne znaevme sto e
Прележавме ние лани розеола, на одмор и тоа. Многу висока температура крева, осипот и помина за 3-4 дена.
Да, направивме, високи леукоцити со гранулоцитоза, ЦРП 22, бактериска, брисеви не направивме, одма почнавме со антибиотик.
Супер сме сега Наредниот ден имаше уште еднаш дијареа ама не повраќаше, по препорака од докторот почнав да му давам ентерос гел три пати и само лесна храна, млеко морав дека електролити ни вода никако не пиеше. Дадовме и примерок од столицата и беше негативен на вируси. Исто и јас еден ден само имав дијареа и повратив, дури и температура кренав… Ама битно помина
Драго ми е значи класичен стомачен, ама кутрото се изнамачило. Во слична ситуација сме сега и ние, со тоа што повраќаше само еден ден ама трет ден е со температура и без апетит, па да видам од прилика колку трае. Ајде само нека им поминува
Супер сме сега Наредниот ден имаше уште еднаш дијареа ама не повраќаше, по препорака од докторот почнав да му давам ентерос гел три пати и само лесна храна, млеко морав дека електролити ни вода никако не пиеше. Дадовме и примерок од столицата и беше негативен на вируси. Охх душиче Нема полошо од ова, тие нема да памтат ама ние со стресови. И моето имаше ептен намален апетит и му нудев почесто и по малце ама не на сила. Битно ми беше колку толку да внесува храна и течности. За температура не крена ама уште еве му течи нос а веќе една недела помина.
Не е итно ама да не барам по темиве, дали некој има и може да ми прати број од др. Тони Талески (ортопед). Вртам на бројот на интернет што го има ама ми се вклучува мејли.
На тој број го барам, два дена беше недостапен, сега пред некое време ми стигна порака дека дтанал достапен, ги добив. Фала ти.