А да не се замараш со такви работи? Знаеш уште колку блесави ствари ќе прави, кај ќе ти е крајот ако секое движење му го анализираш
I toa sto vikas ama takov e sistemot ti nalaga raboti a toa ne e taka. Fala vo sekoj slucaj. I samo ova da prasam hahahaha dur sum tuka se fakja cesto za use pogotovo pred spienne toa e znak deka i se spie ili kako bese povrzano?
Навистина ли и за запче се фаќаат за уво? Моето дете во последно време и будно и во сон се фаќа за уво. Си мислев така некоја нова навика.
Па и син ми кратко пред да го извади првиот заб почна да се фаќа за уши, еве уште се фаќа секојдневно..
Имате ли давано пролајф на мало бебе? Малото има 4 месеци,на антибиотик е пројави дијареа он си пие ваја ама пролајф ми се погоди многу за големото па сакав да му дадам и на него.
Јас не би дала на толку мало бебе. Има други пробиотици бас за бебиња, био гаја, ваја, линекс јуниор...
Мојот така се стега и вика ! Хахаха пресмешен е, мислам сака да каже нешто ама не може, душички. А за уво се фаќа пред спиење... трие очи, врти увце и знам што е работата
Имам бебенце од 1 месец,кога заспива или паѓа во длабок сон ја тресе главата неколку секунди како уплашено загрижена сум дали е нормално или не ? И ги превртува очите и се тоа трае неколку секунди
ако мислиш на вртење лево-десно глава тоа е сосема нормален механизам за заспивање што си го развиваат бебињата (пребарај на интернет baby head shaking soothing дали е тоа тоа).
Од неделата има тт ,место да и поминува и се зачестува еве ја денес само цица и спие. Чепче и ставив накај 10:30 пошо сируп плука имаше 39. Сега еве гледам пак качува ... дали може чепче со соруп да се комбинира или да чекам 6 ч за ново чепче ?
Нексиум за деца повеќе не произведувале, само за возрасни. Така ни кажаа во аптека во Грција, и во Бугарија баравме исто ни кажаа.
А пак Лапоксо нема кај нас ни на детска ни во Козле..Што да му дадам јас на детево навистина веќе незнам..
Тоа не ми го предложиле и не знам каде го има. Многу пати на форумов имам читано дека лекови кои не ги наоѓале во други аптеки, ги имало во аптеката во Систина. Да прашаш таму?... Навистина не знам каде да те упатам.