Ова за температурата да се симнува маста? И после 3 дена ништо немаше се се врати на старо? Нас не ни кажа да провериме црп не знам зашо, гледа по леукоцитите ..
Само што се средивме има вирус. Бебе имаше температура 5 дена од кои 2 дена 39.2 и покрај сируп после 4 саати пак качуваше докај 38.5. на 6 саати давав Ефералган кај нас тој подобро реагира од бруфен. Ја однесовме во Козле правевме кс излезе вурус. Ни дадоа витамини Биотрина тие се со колострум за имунитет и витамин ц. Дополнително пошто кажав дека ништо не сака да пие земавме и електролити. Буквално на сила со шприц и дававме се, електролити, вода, млеко, витамини. Последниот ден цел ден имаше температура 37.5 и цел ден спиеше. Од вчера нема температура и цела ми се осипа на грбот, градите, стомакот и малку на лицето. Денес бевме на контрола, поминал вирусот останува само витамините да ги пиеме.
И го видоа грлото? Кај нас така беше ама ангина испадна. Иначе колку даваш бруфен? Обично по килажа се дава па затоа не делува на мл по возраст.
Ох значи може 5 дена да трае... ништо нас само електролити витамин ц ни кажаа да пие не ни дадоа никакби дополнителни витамини ама да видам денес како ќе биде па ако треба утре пак ќе ја однесам... многу е жална значи Јас блокмакс и давам
Да и во Козле и го видоа грлото и денес, беше само благо црвено. Бруфен давав 2.5 мл така ми кажаа и така пишува на кутијата. Сега е добра нема веќе температура ама викендов душа ми излезе.
Е да многу се жални. Ова моево се размази сега, пак сака само во раце, а таман почна сама да си игра на подлога. Иначе да не секираш и мојава обично станува во 6 ама сега спие до 8:30 и еве дневни дремки тера по 2 саати што претходно не се случувало.
Пишува да ама ние има 12кг и 2.5 не е соодветна доза, па ни кажаа 4.5 мл. Па од кога зголемив доза, делуваше Бруфенот. Нема ни мојата од понеделникот, ама 5 дена глава не кренавме.
Е може. Не дај Боже да ми треба ама следен пат ќе прашам. Лош вирус во секој случај. Јас па дека ми се исфрли и дека имаше јака температура одма филм си направив морбили да не се ама среќа не се само вирусот е таков
Не не, обично после вирус знаат таков осип да имаат, ни се има десено неколку пати. Коа ќе се осипат обично е знак дека толку, заврши вирусот.
Не е за температура Претпоставувам за поддршка за дишење или олеснување не знам Мислам дека и кај нас беше вирусот Исто имаше осип Помина некако Исто давав ефералган