На бебчо му застана трепка во ноздрата од носето и не можам да ја отстранам. Има место за паника? Верувам ќе ја кивне ќе ја искашлаш. Не се гледа внатре Едит -се јавив кај сопругот рече ништо не му е не е топче за да заглави. Додуша цицаше па дали дувна или го шмркна не забележав а беше баш пред отворот. Гледам не се гледа го нема
Bebe 11m pocna bukvalno sekoja nedela da kacuva tt, krvnata slika e ok osven sto hgb mu e epten nizok 77 i pie Sideral kapki, brisevi cisti, ne kasla nema mrsoli, vesel, raspolozen e i koga ima tt.Minatata nedela dva dena so tt duri i do 39.3 se kaci eve vecerva pak 38.5.Maticnata vika zabi ama jas sum zagrizena mnogu i neznam kolku e normalno da kacuva cesto tt
Bas pred malku mu rekov na mm da ne ima bakterija vo urina, na momenti se zacrvenuva dole, ama piese antibiotik almacin zarem ako imal bakterija nema da mu se iscisti od antibiotikot
Зависи каква бактерија. Кога направивме ние уринокултура видовме дека ни еден сируп не делува на бактеријата т.е само еден кој го нема во Мк па од Србија го зимавме.За секој случај испитајте и тоа
Zdravo majki..Sin mi e 4meseci, se raboti za zdravo bebe, generalno odlicno napreduva za negovata vozdrast...poslednite 2nedeli na pauzite pri cicanje grada I cucla ima tremor na bradata...znaci samo povrzano so cicanjeto..iskustva nekoja majka so vakov problem?
Da bevme, doktorkata druga maana ne najde kaj bebeto..napravime exo na mozoce, izleze se kako shto Treba...dade b6+bekompleks vitamini...druga majka so vakvo iskustvo dane ima?
Тремор мислите на тресење виличе кога цица или има цуцла лажалка? Тоа е нормално мајка. Рефлекси. Како што се смее кога е помало, така и ова тресење. Го имаше синко, а Еве сега и ќерката го има. Мислам ако зборуваме за истото, биди без грижа.
Ova e neshto podrugo, dodeka cica nema tremor a koga prekinuva togas go javuva znaci na pauzite..posle prodovlzuva ,nema tremor , prekinuva I Pak se javuva i Pak i pak...sepak fala majka na odgovorot
Јас сум го видела ова кај бебе на другарка, баш кога е тргнато од цице или кога требало да го стави му се затресуваше долната уста и вилица така ептен брзо и баш чудно ми дојде дека јас 2 имам така не направиле. Ми кажа дека за цицање кога му е време од рефлекс некој ја тресе. Дечкото е 8м сега и е супер бебче
Мила и јас така паничев и си плачев,сега има 3,5 месеци и си заруменува.Мислам нема место за загриженост.
Имавме ние. Бебе беше скоро 4 месеци. Отидовме во Систина,ни исповадија памет,не било толку страшно колку што ни претставија. Му ставаа урбазон мислам, инхалации 3 на ден и постојано физиолошки инфузија. Ние првпат се сретнавме со таква дијагноза,тазе родители и знаеја како да ни извадат памет. За 4 дена 50000 ден 4 дњна бевме во болница,и уште неколку дена дома правевме инхалации. За 7 дена на контрола,веќе подобар беше. Побрзо да минува.