10 месеци сме многу ми хрчи од нос нема секрет нема температура не кашла нема ни забче извадено дали е можно од заб да е ? незнам што да правам ставам физиолошки на нос. пред една недела бевме на контрола добар беше
Go odnesov denes .. crveno grlo .. pokaceni leukociti zemavme brsevi od nos i grlo .. i pak ni dadoa antbiotik .. ne znam za tolku kratko vreme pak antibiotik da pie a nema drugo resenie
@Корнелија како е малото, бевте на лекар? Сепак 40 не е мала температура.[/QUOTE] Бевме, како не. Една година е. Ни кажа дека некиј вирус или настинка, три дена ќе траела. Еве денес трет ден, 37.8 имаше пред пола саат. Не збам дали да одам кај матичната Бевме, како не. Една година е. Ни кажа дека некиј вирус или настинка, три дена ќе траела. Еве денес трет ден, 37.8 имаше пред пола саат. Не збам дали да одам кај матичната[/QUOTE] 37.6 сега мерев. До после ако качи над 38, ќе одам.
Кога е пониска температурата што се прави? Пример 35,2-4... Псвен ќебе.. Обично со цицање се загрева некпгаш и ср поти многу ама сега не... Можно ли е да е од забче, зошто бута раце за 4ки или...?
Што може да е причина за немирно спиење освен заби? Многу прета значи. Се тегне, кенка, приплачува... може да прета во сон и подолго време без да се разбуди. До вчера нервозно буташе рачиња во уста, еве вечерва само тоа не.. па веќе ум немам. Преку ден спие нормално. Ова се случува последниве денови и само ноќе.... не знам како да и помогнам. Ја земам во раце, се смирува некое време ама потоа почнува пак и така цела ноќ...
Или заби или стомачето ја боли. Јас во вакви ситуацуи давам еспумисан капки и пола доза парацетамол и се смирува.
Вечерва посебно ме исплаши. Дадов парацетамол се смири тек пред малку и спие сега. Колку често можам да давам парацетамол? И какви се тие капки? Дали знаеш дали можам да ги најдам во Грција?
ноќеска и ние бевме вакви. Од 3 сатот до 9 утрото на секој сат се будеше. Со тегнење со претање и го ставав на цицка и се смируваше заспиваше. Потоа пак се штрекнуваше. Некаде низ коментариве читав дека е добро бебето да се држи за нешто за да не се штрекнува (така нешто беше) па се држевме за раче и за тоа време подолго спиеше. Претходните месеци така ми правеше кога имаше мака за да ждригне или да се исправи истегне и прдне. Некогаш и кога сака да се искака се буди така .
До вчера и јас ја држев за рачиња. Обично деновиве до 2 тера една дремка, вечерва воопшто не се смируваше, односно не траеше тоа долго. Спие, поспана е, ама многу прета и приплачува.. ништо не ми успеа па и дадов парацетамол, а не бев сигурна дали да дадам, ама ете моник ми потврди. Ме буни тоа што се ова се случува само ноќе..
Јованти пробиотик е Еспумисанот. А немирно спиење може да има многу причини. Може и заби да се, а може само го преживува денот во сон. Давам и јас парацетамол при вакви работи. Ако го боли нешто подобро да му олеснам, отколку да трпи болка. Пола доза давам јас. А сум давала и цела.
Вчера дадов парацетамол и беше мирна само час и половина, потоа пак почна да прета, да се тегне и да кенка. Пробиотик давам. Престанав да давам, ама сега и се полни носето се мислам дека е малку настината па давам пак. Се си мислам дека нешто ја боли оти во сон знае да вресне и да приплаче.. а не стега нозе како кога имаше грчеви на пример.. Забите знам дека ја мачат, ама ноќеска не ставаше раце во уста... педијатарката ме убедува дека е од забите.. ама што знам.. преку ден мирно спие. Не знам што да мислам, не знам што да праам...
Можеби само го преживува денот во ноќта. Веќе е поголема и го осознава светот. Се и е ново. Не се плаши , секако ќе имате вакви периоди. Нема ни што посебно да правиш, освен да чекаш да мине. Моето е големо, па пак си имаме некогаш бурни ноќи. Така растат децата.
Не се плаши мојот е поголем па уште ми прави така. Периодов има многу мака со забите и скоро секоја вечер му давам за да си спие мирно. Ако го повлекува стомачето тогаш го боли. Мислам во грција има Инфакол.
Sleep regression е ова, типичен знак е ноќното немирно спиење. Иначе Еспумисан не е пробиотик, симетикон е, во Грција не знам под кое име го има, а служи за полесно исфрлање на гасовите од цревата, намалување на подуеноста и смирување на грчеви предизвикани од истото.
Дали има редовно столици?Масирај и го мешето и стави и топло термофорче или од тие перничињата за микробранова или топла пеленка.Ќе помине мајка ќе дојдат и заби.За заби најпознат симптом е зелена столица и нормално кенкање .Ако столицата и е зелена може и они да се Зарем поминаа веќе 5-6 месеци од кога се роди бебчето? Толку брзуНели беше пред 2 недели
@Yowannty колку направи твојата мома? Се мести ли веќе на меше да спие? Мојата откако почна да се мести на меше да спие (не сум сигурна точно ама мислам дека беше околу 3ти месец), почна да си спие мирно. На грпче кога е и денес мава со рацете, се штрека и се буди почесто. Парацетамол можеш да даваш кога си сигурна дека е од болки во забите, ама не е препорачливо често и секојдневно давање оти му штети на црниот дроб.