Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.354
    Допаѓања:
    182.525
    Знам дека неспиењето овој период е sleep regression. Ама вака немирно, па честопати ноќе станувам, ја земам да ја нишкам демек да се смири, а таа спие, рачиња подвиснати, па ќе прета а спие.. ептен страшно ми изгледа некогаш. :tmi: На утро се буди со гугање и смеење. (facepalm) Па стварно сум збунета.

@Ava.84 @Lolipop23 за точно 10 дена 4 месеци. :D Има редовни столици, ама овие денови една, попладне скоро секогаш е зелена.
    Лоли, на меше не спие. Ја од пусти страв не сум ја остаила никогаш. Сега веќе држи главче фино, ама не сум приметила сама да се мести така. Единствено на меше е ја кога ја ставам за да јача мускули и да се врти, преку ден. Дури и кога ја пресоблакам, па ќе ја свртам малку странично да ја закопчам, не почекува ич, одма се гура, турка да легне на грбче.. (facepalm)

На Sexybaby86, duffi, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.808
    Допаѓања:
    202.813
    Големиот ми беше таков. Тој период често се будеше ноќе, додуша тој не спиеше мирно ноќе првата година и пол. Поосетлив е, прилично бурно реагира на одредени ситуации, па и ноќе често ги преживуваше истите, особено после годината кога имаше и ноќен терор. А периодот на sleep regression многу тежок ми беше, тој спиеше колку толку дотогаш, ама после тоа ноќе почна многу често да се буди. Да се надеваме дека нема кај вас да биде така.

На Yowannty и duffi им се допаѓа ова.
  3. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.853
    Девојки малото ќе ми прави 4 месеци и сакам да му вадам пасош.Колку чини и колку време ќе ми важи и на колку месеци.?Фала ви мило мои

4. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Прашањето не е соодветно за во темава но ќе ти одговорам, чини 1600 ден. со се административна такса, а важи 2 години.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Ве молам за совет, хемоглобин 9,5, железо 5, 2. Бебе е 6+. Кои капки за железо и вит. ц се најефикасни? Ќе одиме кај матичната со резултатите ама со оглед на тоа дека секој доктор си преферира одреден производител на лек, затоа прашувам да ми кажете од искуство

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Малава е на терапија од 7ми месец со Реферум сируп и витамин Ц капки на ФармаВитал. По 1 испиено шише хгб се покачи од 90 на 97. Јас сум задоволна, со оглед на тоа што ептен слабо јаде. Треба да испиеме 3 шишиња, односно анемијата се третира 3 месеци.
    Инаку ако можеш да ги набавиш Малтофер капките од Бугарија, тие се најдобри.

На Alishan30 и *Sara* им се допаѓа ова.
  7. Dream girl

Dream girl Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Здраво мајки, ми треба ваше мислење...беба ми е 6 + носето и е затнато, но некаде погоре бидејќи ставам капки, влечам со пумпица чисто е а хрчи многу, навечер неможе да спие ,диши со устата и се нервира, бевме на педијатар нема ништо се е во ред , ставај капки ми рече само,но не помагаат капките . Што мислите за инхалатор? Смеам ли да ја инхалирам?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.808
    Допаѓања:
    202.813
    Не влечи со пумпица штом е затнато и нема секрет, може да ја повредиш слузницата. Инхалација ако доктор ти каже. Иначе има масти што се мачкаат на гради, за полесно дишење, кај бебиња јас на пижамите им мачкав, да не е прејако ако е директно на кожа. Мукоплант или Експулмо мислам, има и на Фитобалм, ама види кое се препорачува за бебиња.
    Навечер покрај главчето може да ставиш чинија со исечкан кромид, многу помага за полесно дишење.

На Dream girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dream girl

Dream girl Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Фалаа најмногу, многу ми значи одговорот, обавезно пробувам од севшто ми кажа...да и помогнам колку можам со дишењето :*:l:

10. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.716
    Кај нас во таков случај ни помага најмногу Синомарин хипертоничен раствор во ампули што е.Може да се инхалира ама може и директно во носе.Јас ставам една убава капка во едната,па во другата ноздра.Обавезни ги отпушува и се излегува надвор.А со аква марисот само мака мачев.

На Dream girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dream girl

Dream girl Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Фала најмногу, ќе се потрудам да го најдам :*

На babydust му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Bebe 11ipol meseci od vcera e crven dole, ne pametam da jadel nesto novo sekako epten slabo jade, ne e nov pampers, vlazni isfrliv od upoteba od vcera, mijam so voda i mackam sudokrem ama nema podobruvanje.Inaku ne reagira na dopir kako da go boli. Od sto bi mozelo da e? Utre na lekar obavezno ke morame na dezuren nekade

20191208_232256.jpg

Последна измена од модератор: 9 декември 2019
  13. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Како изгледа пролив кај бебе мало? Моето е скоро 3 месеци и какаше два пати во еден саат жолто со шлајм

14. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Пролив е ако во еден час има 4-5 течни столици.

15. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    Здраво мајки ми треба совет.
    Бебушот скоро 2 месеци ќе прави
    Малце има затнато носе ,му ставаме бекутан спрејче ама нема мрсулчиња, е сега повраќа после цицање (значи не на секое цицање понекогаш) .Неќна бевме на контрола килажата таман си ја качува , и кажав на докторката дека повраќа така ми рече нормално е.
    Дали некоја од вас го има сличниот проблем
    Може ли од што му крчка носето да неможе да ги исфрли мрсулчињата па да повраќа, пробав со пумпа ама ништо не испаѓа , дури и коа кивнува он ниш нема

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Така прават сите бебиња до 3 мес, се чистат од плодова вода, не аспирирај носе за да не направиш поголема беља, нормално е.

На macence994 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    Ти благодарам:hug:

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Има подобрување? Кај синко се направи вакво од бекутан влажните. Кога ги исфрлив скрос, се смири кожата за 2 дена. Сега користам влажни од памперс без мириси. Може ќе ти помогне тоа.

19. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Mackav dva dena so travaderm po preporaka na pedijatar i so sudokrem i se smiri vednas

На Lepoticata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Најде што предизвикува?