Ако нема никакви други симптоми, не. Синчево еднаш при испитувања некои на клиника 15 му беа, не дадоа антибиотик.
Девојки, матичната не ми крева, бебе од 5 месеци, на доење, има една пелена со мрсулав, како лиги измет и со малку крв, што мислите??
Како што ти одговори и Мариз погоре, зависи и од другите симптоми. Не ни препишале на такви леукоцити до сега.
Освен Има малку растечено носе и благо покачена тт. Др смета дека има и вироза и бактерија. Јас мислам дека не се многу покачени за антибиотик, Ваше мислење?
Па мислам црп би требало да се провери, тоа не проверија? И уште еднаш крвна слика од прсте, не се мн покачени... Ама да се види дали ке се покачат уште или не.
Не проверија црп. Тоа од вена само се проверува нели? Му зедоа само од прсте, и на 11.7 Зинат ни препиша. Дали да го носам во Систина, не знам
Од прст и црп. Иако кр.слика само не значи ништо. Општата состојба на детето да. Ако не веруваш на матичниот смени го. Ако рекле вирус , тоа не оди со атб.
На 11 леукоцити малата ммр прими, но немаше симптоми.. сакам да кажам дека не се високи и не укажуваат којзнае што. А и како што вика Дуфи не се дава антибиотик на вирус, ни па на малку црвено грло... Најдобро црп да направите и брис кога веќе сумља на бактерија... Црп можеш и приватно било кај, без упат.
Да не имало скоро мрсули повеќе? Зашто го какаат тој секрет што го голтаат... Крвчето може да е од напињање да напукнала слузокожата, не е страшно.
Можежи да, како затната е овие дена, мислев од сувиот воздух... Изгледа се чисти, ваљда не е нешто страшно? Фала ти
Не се плаши и синко имаше една столица таква. Тоа е така зошто во тој период цицаат и какаат постојано, па има пикнато капиларче. Следи ја столицата, не паничи, ништо не е страшно
Ќе го однесам утре кај друга докторка. Ќе видиме шо ќе кажи таа. Тоа е, се надевам дека и тт до утре ќе му спадни.
Не е, подобро е што ги голта и кака шлајмовите, не одат на плуќа. Носи ја ти секако да ја слушнат и една крвна да направат чим и тт имала.
Помина тт кај синко, излезе дека ушињата му се воспалени ни препишаа капки за уво и нос. Денеска друг проблем. Мерам тт 36 со еден топлпмер, 36.3 со друг. Со дигитален 36.2. Сега спија, го покрив со две кебенца, се поти. Шо да правам?
Тоа е нормална температура. Зошто го покриваш многу? Колку повеќе поти, ќе се спушта тт и ќе се лади телото. Олабави го детето.
Од пред десетина дена почна да ги става рацете во уста,не знам дали му е од тоа или нешто друго е во прашање, на брадата има ситни црвени мозолчиња: Искуство,како третирате?
Јас одмивав со чај од камилица. Ќе натопев на памук и со тапкање ќе го поминев местото. Такви брункички и се правеа и од брадата на мм кога беше мала, исто и пред некое време пак и се појавија околу устата од што се ставаше во уста и за 2-3 дена и поминаа исто со измивање со чај од камилица.
Jас и ставав oд судo кремата тенoк слoj ги снемуваше. Пoстojанo и е рачетo вo уста, а уште кoлку слаткo гo шмука...
Здраво... Малиот ми е поднастинат носе тече и кива тт му е 37.3 многу ми е страв да не крене навечер како би знаела дека има тт освен со мерење , немам некое искуство со тт досега немаме кренато