Здраво, не е баш итно ама да си прашам, не сум мирна. Саботата бевме кај моите татко ми не беше добар, притисок и малаксаност. Си седеше во спална немаше контакт со ќерка ми и со мене, ама сепак. Денес бил на лекар, имал и температура, му кажале дека е грип. Прашањето ми е, кои се први симптоми на грип кај бебиња, после колку време можам да очекувам не дај боже да пројави нешто?
Му правевме крвна слика на бебето,пред 40тина дена. Од ова прсте му земаа крв. Од тогаш му стои вака. Дали ќе помине,,да не треба да се мачка со нешто и како да спречиме во иднина да се појави?
Делува какo да е лoшo бoцнатo.. Следен пат прoбаj ставаj му бoрoва вoда, ама мислам дека нема да му е вака дека сега лoшo гo бoцнале.
Горе беше боцнато ама тука го стискаше за да истече,капка по капка...сега пак треба да правиме кс се мислам дали пак кај истиве да го носам,жал ми е што му е вакво рачето
грипот брзо дава симптоми ама ако сте на доење и штом немало контакт речиси и да нема шанси да префати
Од труднички се префрлам и јас овде иако некако неможам да најдам време да ве исчитам. Бебенцето ми е една недела, многу често ми кива и тоа наеднаш 4 до 5 пати и почна окото да и гурди од што може да биде и што да направам освен чистење со стерилна газа потопена во чај од камилица?
Знам дека е нормално ама дека често страв ми е да не е преладена, инаку за контрола ни рекоа дури следната недела од понеделник натака, во систина се порагав. Не знам дали да ја однесам порано страв ми е дека има многу вируси сега..
Мoже да кива oд наjмала прашинка. Jас кoга се пoрoдив уште беа тoпли денoви вo сoба вo бoлница беше oтвoрен прoзoрoт па си мислев дека сум гo настинала
Мајчиња, да прашам додека спие малово Сите сме испонастинати по дома, па ми е страв да не го префати. Приметив главчето му е топло, но не и лицето. Мерев темп.под рака со дигитален топломер,37. 1 Вртев кај педијатаров не ми се јавува
Фала ти. За кратко се качи на 37.6 па отидовме кај педијатар. Бебево мое е активно стотка, денес кенкаво и спие па затоа Го прегледа, истото ми го кажа, туширање може и по 2 х Ако качи над 38.3 далерон или ефералган чепчиња
Женски ај предложете ми добар доктор во Козле. Ќерка ми кашла веќе 17 дена,сува кашлица и апетитот и е сведен на минимум. Ни вода пие ни јаде. Од матичната добивме само антибиотик од кој нема никакво подобрување.
Кива зашто така го чисти носето. Треба да кива, не се плаши. Моево кива по ред неколку пати ден денес и се исфрла. А за окото се чисти. Не им се развиени солзните канали. Се средува со масажа. Ке ти покаже педијатар. Можеш со физиолошки и газа, да чистиш.Никако камилици и мајчино млеко. Строго забрането.
Mamicki neznam dali e za ovde prasanjeto ama zagrizena sum , bebceto e 1 msec uste od bolnica gi ima ovie brncinja,bevme na pedijater pred 2 nedeli mi rece deka ke se iscisti ama do koga vaka,dali nekoj imal slicen problem,inaku bajnam sokamilica i ja polevam so kalium pemagant po sovet od pedijatar neznam dali pak da odime na pregled deka e sezona na virusi mi e stav
Да не го облекуваш малото премногу? Овие брунки ми личат како од претоплување. Бебињата полесно поднесуваат ладно отколку топло. И доста со хиперманган полеваш, нема да помогне за брунките, а само ќе му ја исушиш кожата на бебето. Камилица може.
незнам мислам дека 2 ракави не се многу,облечено е со боди на долги ракави и шпикозни а температурата е до 21 степен