Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. NewMama

NewMama Истакнат член

Мајкички имам едно кратко прашање. Бебчо е 5 месечно , од сабајле ми њ зарипнат и како на носе да плаче и гуга . Дали има некое слично искуство?

2. Milicko*

Milicko* Истакнат член

Ако го доиш може да е од хормоните кои ги внесува преку млекото. Моето исто се исфрли брунки по целото лиценце од крајот на првиот месец а во вториот најмногу имаше. После 2ипол месеци кога наполни веќе се исчисти без никакви мачкања.

bella.gk likes this.
  3. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Вчера бевме на контрола, рекоа супер си напредува, да продолжиме со доење но уште папчето не и е паднато, ми рекоа подлабоко да го чистам но сестрата откако и го исчисти од вчера почна како крв да и собира како на еден конец и стои ама синоќа многу плачеше и сега кога и го исчистив со алкохол пак исто плачеше, се познава дека ја боли а и едната страна на мешето ми стои како отечена. Не знам што да правам дали пак да ја носам инаку 3 недели сме.

4. Septemvri

Septemvri Популарен член

Тоа е мртво ткиво и не треба да боли, можеби плаче од алкохолот што прави ладно чувство додека испарува. Мислам дека не е нешто страшно.

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не може да ја боли зошто папокот нема нервни завршетоци.
    Чисти го како што ти кажале,ќе си падне самото, кај нас се откачи на 5ти ден,многу рано беше,исто имаше остатоци од крв,ама редовно правевме третмани прво алкохол,па хидроген па бивацин прашок. Сето тоа со стерилна газа и го подвиткувавме памперсот под папок за да диши.

*malenavolena*87 likes this.
  6. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Маички, малата е 2 години и 10 месеци и почна да кажува темп. на секои 3 и пол саати до 38.5 денесакдавам парацетамол на секои 4саати и во мегувреме сенф на чорапи и масажи со алкохол и туширање. Не и годи туширањето посебно сега во овие саати па секој совет за симнување на температура е добредојден. Сабајле право на доктор или вечерам не се среди ситуацијата.

7. Darija*

Darija* Истакнат член

Се исплашив од сабајле на два пати бебето ми се притресе како кога се притресуваме од студ, има 4ипол месеци до сега не направило вакво нешто

8. duffi

duffi Форумски идол

Сите деца прават вака,посебно кога мочкаат.

9. MRSMG

MRSMG Истакнат член

Во последно време бебката е некако вознемирена... имаме 4,5 месеци, почнавме со кашички да пробуваме јаболко( купечки), арно ама имам примњтено во последно време се буди вечерни време вриштејќи и тоа на секој саат... и денски е кенкалава...
    Па си мислам да не и е од стомачето.
    На педијатар ја немам однесено ради гриповите...
    Има ли некој со вакво искуство, да пише да ми даде совет.

10. BabyT*

BabyT* Популарен член

Види дали напнува, дали се витка. Тоа ноќно плачење го прават и од меше и од заби и кога минува низ скок само треба да забележиш од што е. Пробај 1 ден прескокни каши види како ќе биде. Има бебиња кои не се спремни за дохрана толку рано.

11. Annath

Annath Форумски идол

Скок во развој плус регресија во спиење. Воведувањето цврста храна плус може да прави проблем, ако детето не е спремно. Ќе помине.

MRSMG likes this.
  12. MRSMG

MRSMG Истакнат член

Да, да, од денеска решив да не и давам кашичка (не дека јаде којзнае колку), чисто да видам дали е до тоа

BabyT* likes this.
  13. Iki90

Iki90 Истакнат член

Здраво мајки ме интересира искуства со хипертонус.Имаме 4 месеци уште од раѓање откриен му е хипертонус.АПГАР му беше 9.Одиме на вежби и до вчера се беше во ред е сега многу претал со ноџињата.Па ме интересира што би требало да прави живо суштество?

cacikr likes this.
  14. Milicko*

Milicko* Истакнат член

Нормално е бебе да прета и со раце и со нозе само тоа да не е нон стоп. Но хипертонус е многу специфична состојба. Јас неможам да ти споделам искуство како твоето, се надевам ќе бидете добри.

15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Не ги боли.
    Плаче од ладното, кога нагло ќе ја допреш со алкохолот.
    Чисти убаво и длабоко, не се плаши.
    И јас бев нежна со чистењето се до контролата, што се излезе од папокот кога почна сестрата да чисти..

16. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Готово веќе и падна сега ставам хидроген пребришувам со сува газа и пак уште еднаш со алкохол

*malenavolena*87 likes this.
  17. snegce

snegce Истакнат член

Здраво мајки! Сега забележав дека на окото (белката) ќерка ми има нешто како розева мала дамка и мало капиларче. Дали е можно да се појавила од што прилично силно според мене ги трие очите? 13 месеци е

18. Larahappy

Larahappy Популарен член

И на нас вoзрасните знае да ни пукне капиларче ќе и прojде. Ќерка ми така се рoди прojде за брзo.

snegce likes this.
  19. Zhozefin

Zhozefin Активен член

Majkicki, sezona na nastinki i virusi
    Dokolku ste prv pat mama so malo bebe so nastinka i ne ste poptolno sigurni vo upatstvata na pedijatarot ili vasata intuicija veli drugo, SEKOGAS pobarajte vtoro mislenje. Postojat i takvi sto prepisuvaat antibiotici za virusna infekcija na bebe od 4m, a pominavme samo so sprej za nose.
    P.s. Sovet koj nikoj ne mi go pobaral

NEA and bella.gk like this.
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Треба да го боцкаат бебе за крвна слика.
    Веќе почнавме со цврста храна, па ме интересира дали има врска како кај возрасни што треба на гладно да се боцка или?