Мајкички имам едно кратко прашање. Бебчо е 5 месечно , од сабајле ми њ зарипнат и како на носе да плаче и гуга . Дали има некое слично искуство?
Ако го доиш може да е од хормоните кои ги внесува преку млекото. Моето исто се исфрли брунки по целото лиценце од крајот на првиот месец а во вториот најмногу имаше. После 2ипол месеци кога наполни веќе се исчисти без никакви мачкања.
Вчера бевме на контрола, рекоа супер си напредува, да продолжиме со доење но уште папчето не и е паднато, ми рекоа подлабоко да го чистам но сестрата откако и го исчисти од вчера почна како крв да и собира како на еден конец и стои ама синоќа многу плачеше и сега кога и го исчистив со алкохол пак исто плачеше, се познава дека ја боли а и едната страна на мешето ми стои како отечена. Не знам што да правам дали пак да ја носам инаку 3 недели сме.
Тоа е мртво ткиво и не треба да боли, можеби плаче од алкохолот што прави ладно чувство додека испарува. Мислам дека не е нешто страшно.
Не може да ја боли зошто папокот нема нервни завршетоци. Чисти го како што ти кажале,ќе си падне самото, кај нас се откачи на 5ти ден,многу рано беше,исто имаше остатоци од крв,ама редовно правевме третмани прво алкохол,па хидроген па бивацин прашок. Сето тоа со стерилна газа и го подвиткувавме памперсот под папок за да диши.
Маички, малата е 2 години и 10 месеци и почна да кажува темп. на секои 3 и пол саати до 38.5 денесакдавам парацетамол на секои 4саати и во мегувреме сенф на чорапи и масажи со алкохол и туширање. Не и годи туширањето посебно сега во овие саати па секој совет за симнување на температура е добредојден. Сабајле право на доктор или вечерам не се среди ситуацијата.
Се исплашив од сабајле на два пати бебето ми се притресе како кога се притресуваме од студ, има 4ипол месеци до сега не направило вакво нешто
Во последно време бебката е некако вознемирена... имаме 4,5 месеци, почнавме со кашички да пробуваме јаболко( купечки), арно ама имам примњтено во последно време се буди вечерни време вриштејќи и тоа на секој саат... и денски е кенкалава... Па си мислам да не и е од стомачето. На педијатар ја немам однесено ради гриповите... Има ли некој со вакво искуство, да пише да ми даде совет.
Види дали напнува, дали се витка. Тоа ноќно плачење го прават и од меше и од заби и кога минува низ скок само треба да забележиш од што е. Пробај 1 ден прескокни каши види како ќе биде. Има бебиња кои не се спремни за дохрана толку рано.
Скок во развој плус регресија во спиење. Воведувањето цврста храна плус може да прави проблем, ако детето не е спремно. Ќе помине.
Да, да, од денеска решив да не и давам кашичка (не дека јаде којзнае колку), чисто да видам дали е до тоа
Здраво мајки ме интересира искуства со хипертонус.Имаме 4 месеци уште од раѓање откриен му е хипертонус.АПГАР му беше 9.Одиме на вежби и до вчера се беше во ред е сега многу претал со ноџињата.Па ме интересира што би требало да прави живо суштество?
Нормално е бебе да прета и со раце и со нозе само тоа да не е нон стоп. Но хипертонус е многу специфична состојба. Јас неможам да ти споделам искуство како твоето, се надевам ќе бидете добри.
Не ги боли. Плаче од ладното, кога нагло ќе ја допреш со алкохолот. Чисти убаво и длабоко, не се плаши. И јас бев нежна со чистењето се до контролата, што се излезе од папокот кога почна сестрата да чисти..
Здраво мајки! Сега забележав дека на окото (белката) ќерка ми има нешто како розева мала дамка и мало капиларче. Дали е можно да се појавила од што прилично силно според мене ги трие очите? 13 месеци е
Majkicki, sezona na nastinki i virusi Dokolku ste prv pat mama so malo bebe so nastinka i ne ste poptolno sigurni vo upatstvata na pedijatarot ili vasata intuicija veli drugo, SEKOGAS pobarajte vtoro mislenje. Postojat i takvi sto prepisuvaat antibiotici za virusna infekcija na bebe od 4m, a pominavme samo so sprej za nose. P.s. Sovet koj nikoj ne mi go pobaral
Треба да го боцкаат бебе за крвна слика. Веќе почнавме со цврста храна, па ме интересира дали има врска како кај возрасни што треба на гладно да се боцка или?