креветче од бебе никако не смее под прозор. Ако имате ПВЦ прозори има добра изолација ама другите прозори "дуваат" поладно е под прозор плус и ко ќе треба да отвориш прозор.... Светлина секако има во собата нема врска тоа дали е под прозор или не
Imam 1 i pol mesecno masko bebe i eve 2 nedeli sto ne kaka, odnosno prvata nedela ic ne kakase a i placese probav 2 pati so toplomer da go provocira i togas samo se iskaka a potoa veke ne. A vtora nedela sega sme i pocna malku da se iskaka i samo 2 pati dnevno odkako se konsultirav so pedijatar i toj mi rece da ne go provocira poveke so toplomer tuku da mu davam waya lgg i jas da vnimava so ishranata, isto taka mi rece da ne mu gi dava colief kapkite deka mu gi davav za grcevi i mi rece deka mozebi i tie mu go namalile peristaltikata. Dali imala nekoja od vas vakvo iskustvo?
Мајки,прв пат ми се случува ова кога ќе го погледнам бебе се познава дупка кај фонтанелата Сум читала дека може да се случи од дехидрираност,ама пред 30мин цицаше да не укажува на нешто друго?
Знам дека пред или по година треба да ср затвори,ама до сега вака ја немав приметено. Може дека изретчена косата,па и мрсна од капчињата па дошло до израз.
Јас стално со раката и ја проверував колку и е затворена, дека се осеќа на допир. Приметив дека летно време почна наеднаш да и се затворува. Дали имаше улога сонцето не знам. Инаку септември ми е родена.
Не е итно, ама не можам да најдам соодветна тема. Сакам да побарам препорака за пробиотик или нешто друго за подобрување на цревната флора, 2 годишно дете? Linex Јуниор и Waga имаме користено. Дали имате некоја препорака?
Биогаја и пробаланс. И двете ги имам користено и двете се добри. Ако можеш да ги најдеш биогаја земи си ги нив, кај мене се имат покажано како најдобри.
Имам дома во стаклено шишенце капките што се, ако мислиш на тие. Само не знам по колку капки ми кажаа да давам од нив. Ако знаеш да ми дадеш информација кај 2ипол годишно дете колку се дава?
Овие се. Едно шишенце на ден. Горе во капачето е прашокот, со вртење паѓа во водата и се раствара. Ептен е вкусно. Мојот си ги пие дирекно од шише и бара уште.
Мајки по колку мл ад пијат вашите беби на два и пол месеци? Ние сме само на ад едното пие по 90мл, некогаш и 120мл а другото едвај по 90мл а овие два дена ни 60мл не сака а не плаче си спие повеќе. Дали е за загрижување или некој период му е? Истото бебе кака скоро еднаш во два дена, даваме пробиотик редовно. Нормално ли е да не кака секој ден?
Што може да се случи доколку штотуку родено бебе проголта од мекониумот во плодовата вода? Кои се последиците?
Пред 3 дена качи прва температура, скоро 9м е. Имаше цел ден 37.5, најмногу качи до 38.9 дадов сируп и се спушти. Ја однесов и на педијатар и на крвна слика, педијатаркава рече се заби, крвна слика ок, и дека е плус некое вирусче. Предпоставувам дека од братучетка и го имс фатено, е сеа ме загрижува што кашла, баш кашла со шлајм. Почнав со инхалации ке помогнат ли? Немам искуство со тоа?вчера немаше цел ден темп, сега од нигде никаде пак 37.8 , пие мн течности и електролити давам, планирам да ја носам на брисеви по совет од педијатар, некој со слично искуство?
Ќе ја тагнам @mariz , знам дека малата нејзина имаше голтнато при пораѓај. Знам дека се случува, и се средува со антибиотик. Ќе биде добро