Ве молам итно се породив пред 8 часа, сестри нема сто пати викам, бебе цуца веќе 2 чаша штом го тргнам од града плаче
Со среќа нека ти е мајка, да ти е живо и здраво бепчето. Ако ти се чувствуваш добро остави го нека цица, ова за него е многу битно, на тој начин се поврзува со тебе, гушкај го, држи го, ако може остварете контакт кожа на кожа, треба да те осети со секој свој атом. Не е гладно тоа сигурно, бебињата се раѓаат со резерви кои им се доволни првите 48 часа, но битно е да го прими целиот колострум, тој е злато вреден. Ако не се чувствуваш добро, ако ти е лошо или имаш големи болки тогаш замоли некоја од цимерките да ги викне сестрите да дојдат да го земат за да можеш да одмориш малку.
Сега го забележав мали исфрлен е на вратчето од позади со ситни точки. Денес прв пат проба пченичен гриз-глутен Има ли шанси да е алергија или од топло се исфрлил?
Целo време ми е вака дури пoиште прoвери етикета ,а наjмнoгу oд тoплo. Oд глутен пoкаснo се пojавувалo реакциjа пишуваа маjки на фoрумoв.
Ги разјаснивме работите со @Annath дека алергија на глутен може да покаже одма, додека интолеранција на глутен покажува по подолг период. Така беше нели? @Sofi.ja Мене ова ми изгледа од испотено.
На месеци, може и година, или години континуирано внесување глутен. Реакција при внесување на глутенска житарка е всушност алергија на житарката, а не на глутенот, интолеранцијата се покажува после одреден период на внесување на глутен, исто и целијакијата. Иначе тоа погоре на сликата е од жешко. Алергија на храна се манифестира околу уста, на гради и стомак најчесто.
Zdravo, Do kolku meseci treba da se fokusiraat ocinjata kaj bebeto? Ednoto seuste mu bega navnatre pomalku, bebe e 8+ Vasi iskustava ako moze i preporaka na detski oftamolog? Vi blagodaram
Majki smenivme mlekoto poradi smenet sostav na mlekoto Bebilan imavme zelena stolica po preporaka na pedijatar zemavme Hipp2 e sega prvite 2 dena nemase nisto 3 den primetuvam isfrleno bebco e sega imame i egzema neznam dali e mozno da e do mlekoto
Ништo страшнo 2 дена, велат дека качува на килажа. За бебе штo е на дoење и 10 дена е нoрмалнo. Мoжеш да jадеш или пиеш чаj oд сливи акo цица.
обично не трчам за се по лекари ама ова денес го забележав кај малото. 9+ месеци сме. Не сум вовела ништо ново од храна. Го има на двете рачиња во прегибот каде се виткаат рацете во лактот,некои се ситни. И ова е на надлактицата. Мислење? По мое од топло ќе да е.
Дали има некоја мајка искуство со хематом на главче? Моето бебе е со хематом, рекоа ќе се повлече, мене многу ми е страв, ми се плаче дури се чуствувам виновна ,немав напони како што треба
Исто сосема исто и кај нас, и ние сме 9+ веќе 3 дена има таков осип, педијатрот рече или го има полазено нешто или од храна не значи што нема ново воведено може и од претходни намирници сега да се појави или од топло. Претходно беше многу топло и мислам дека од тоа е, го поминувам со пудра и мустела и поминува полека. Туку мене не ми ги сака домашните каши, не ги јаде, нема месо внатре во нив, во купечките има и ги јаде. Што да додадам или направам за да ги јаде, совет? Инаку од исхрана воглавно се ни е воведено и од сам старт сме пола купечки пола домашни, од старт не ги сакаше ама ги јадеше, сега па ич.
игра улога и причината поради која е настанат. Јас имав хематом на главата ми рекоа ќе се повлече сега еве немам ништо. Треба можеби да направам контрола пак. Ама за кај детенце нормално е да се грижиме. Следете и правете контроли верувам дека ќе се повлече.
Моето се роди со хематом огромен, големо многу бебе и од притисок. Дојдоа сите педијатри од Чаир и ми рекоа ништо страшно. После го носев кај Марина во Ремедика и истото ми го рече. Не се грижи, ќе се повлече.