Малата, 2 и пол години од ноќва е со ларингит ама не нешто многу изразен и страшен. Само со инхалации со физиолошки можам да ја лечам или мора на доктор?
Син ми кога имаше ларингит инхалации со кортико му дадоа со физиолошки само мислам нема да пројде. Сепак однеси ја на преглед може ќе ви даде и друга терапија,со лесно нека минува
Мамички прележавме коксаки и после тоа и на нозе и на раце му се лупат прстињата, дали е последица од вирусот или нешто друго?
Сируп Лихен Форте земи... Се препорачува за сува кашлица. Ќерка ми често правеше ларингит со онаа страшна сува кашлица па секогаш пиеше таков сируп. Ефикасен е. Може да минете и без инхалации, а можно е и да ви препишат дексаметазон. Ако се пожали на болка во грло земете од лижавчињата за болка, и од нив сме забележале ефект.
Кој антибиотик го даваат емпириски кај деца за уринарна инфекција? Не можам да ја добијам матичната, не ми се чека два дена знам дека ќе е позитивна уринокултурата, со симптоми е детево и плус на седимент излезе дека има. 3 години е.