Кашлица може да трае и до еден месец, да знаеш. Не се секирај, штом друго е се во ред ќе мине ден по ден и кашлицата, досадна е ама ќе мине.
И до носот затнат еве сега заспа од носот затнат неможеше па капке му етавив и продужи нешто друго за носов или тоа е
Дали може да дадам чепче парацетамол по 3 часа од даден сируп парацетамол.. не спушта со сирупот .. незнам што да правам веќе , многу се секирам. 5 дена со температура ..3 год има каков вирус е овај температура 39-40 . Оххх
Земи бруфен, парацетемол ретко кај моево спушта тт, особено висока. Не може толку брзо, почекај барем уште еден час.
Барем 4 часа да има, давај сега блокмакс, на повисока тт блокмакс. Пола од килажата на детето минус 1. Ако е 12кг 5мл блокмакс, парацетамол 6мл.
Здраво женски итно ми е потребна помош. Не сум во мојата држава, на одмор сум и ќерка ми цело грло и е зарипнсто и на некогаш кашла но суво мислам дека е ларингитис. Суво е и не може да земи воздух едвај дише бидејќи е и со затнат нос. Утре си одам што ми предлагате, што да правам? Дали да и дадам нурофен можеби ќе и олесни или да барам аптека нешто да ми дадат? Помош
Тоа нели е за болки? Немаш ли здравствено таму да ја однесеш? И ако мислиш дека е ларингит, на ладен воздух вади кога има напад..
Да за болка е, па што знам тоа имам си реков може ќе и помогне нешто. Не, немам овде. Ништо ќе пробам да најдам во аптека сируп што и го дава нејзиниот доктор за грло, може ќе се смири малку.
Сируп нема да и помогне ако е ларингит. Веќе ти кажале само ладен воздух. А ако не си сигурна носи дете да го прегледа доктор.
@Ano @PollyPocket Што мислите дали би било страшно уште еден ден ако не ја однесам? Зашто не сум дома а утре рано се враќам и тогаш да ја носам одма?
Ларингитот ич не е наивен, многу лошо искуство имам, ако дојди до некој напад само ладен воздух, да однесите на доктор кај и да сте.
Отиди во аптека и кажи им,има едни како таблетки бомбончиња се лижат без рецепт се,ќе ти ги дадат,ќе и помогнат до утре додека си дојдете дома.Инаку за ларингит инхалација со дехсаметазон ампули најбрзо помага
Дали ви се случило да се појави осип по телото а да биди предизвикан од црвено грло? Вчера сабајле имаше осип и и дадов рупафин, па малку и се потсмири за поручек ептен да се познава осипот пак. Бевме кај матичната и рече дека и е осипот од грлото црвено а таму и темп и меревме и имаше 37.5. и дадоа трицеф и рупафин да продолжиме пет ден. Сабајлево гледам дека и е уште црвен осипот. Паника ме фаќа веќе. Ми рече матичната со течна пудра да ја мачкам за да не ја чеша многу. 2 и пол години има.
Ништо не ми рече, само одма трицеф ни даде, температура нема сега. Да дополнам, сега гледам слики, можеби на телото и е сличен осипот, само нема на лицето ништо, ќе и го видам после јазикот кога ќе стани од спиење, гледам дека тој е специфичен кај болеста. Ваљда требало да ми кажи дека е оваа болест ако е конкретно таа.
Здраво сакам да ве прашам на колку време ви се настинуваа децата во градинка? моето е 4 дена во градинка 2 недели дома и така нон стоп, повеќе е дома одколку во градинка, не знам што да правам дали да ја отпишам а малата многу сакат да оди пресреќна е ве молам за совет