1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.002
    Допаѓања:
    40.309
    Настинка или посериозна дијагноза. Додека беа само настинки не го држев дома. Штом се стабилизираше и немаше температура го враќав. И цело лето супер истеравме. Сега веќе 3 пати ми спушта за 2 месеци и веќе размислувам да го повлечам бар еден месец.

На azelea и Aledarkali им се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    158
    Пред месец ипол кога почна
    Првиот пат ко почна во градинка две бактерии една во нос друга во грло и не ја пуштив во градинка две недели па ко ја пуштив 4 дена супер 5 ден кашлица и пнеумонија 10 дена антибиотик и урбазон 15 ден инхалација со кортаир, месец дена пауза од градинка пак ја пуштив 4 дена супер 5 ден одма температура и малку црвено грло многу сум насекирана ептен набрзина се разболуват

3. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    5.400
    Првата година е така. Е сега кај вас се веќе посериозни дијагнози, мислам на пневмонијата.
    Едно е само растечено носе, кое за неколку дена ќе помине. Или 1 ден температура покачена, од следен ден ништо. Сосем е различно пневмонија. Најдобро да се консултирате и со вашиот педијатар за совет. Дали имуностимулатори би помогнале, дали да паузира некоја недела, месец и слично.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Спреј и ставив, инхалатор не земав. Бев во аптека ми дадоа некој сируп за сува кашлица.
    Цел ден денес беше добра не кашлаше и не беше зарипната го истуркавме денов.
    Утре си одам па ќе одам на доктор.

Фала ви на сите :l:

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.349
    Има малечки бежични инхалатори на Али експрес , безвучни се, јас без инхалатор не тргнувам ни на викенд . нарачај си и носи си со тебе , супер штом е добра

6. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    555

Лани тргна во октомври, па во декември имаше спуштено на плуќа, инхалации, урбазон, антибиотик, па остатокот од декември не одеше и до крај на јануари беше дома .
    Ако пие антибиотик дома сме најмалку две недели, а за блага настинка штом помине носето или тт ја праќам.

7. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    937
    Devojki imam mala 2,5 godini, site zabi mu se rasipani mnogu ne pomagat vise nisto. Problemot e sto sega e bolat mnogu ama vo mestoto kaj ziveam nemat dobar stomatolog pogotovo so deca pa sakav da ve prasa nekoe preporaka vo Skopje? Sigurno so anestezia ke trebat da mu gi popravat ;(

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Каков имаш?

9. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    5.400
    Ќе ги означам @Annath и @Spidy

Колку што имам читано тие би можеле да ти помогнат.

На Joraa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    555
    Ќе ви се вмешам во муабетот.

https://zegin.com.mk/mk/nimo-prenosliv-mrezhen-nebulizator-inkhalator

Овој го имаме, ок е зашто е на полнач и може да спаси, за во кола, при патување, недостаток му е што многу малку испушта, па една инхалација ако се прави 5-7 минути, со него ќе е 20. Кога имавме околу 10 инхалации на ден, моравме да купиме друг, зашто со овој не завршувавме работа :)

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.348
    Допаѓања:
    13.303
    Со анестезија само во приватниве клиники како Систина. Зависи колку се расипани дали воопшто може да се поправаат. Мора снимка па да се реши што е најдобро, ама ако сите заби треба да се прават, само со успивање, нема шанси на 2ипол години да соработува доволно да се поправаат, особено ако веќе болат.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Ne znam vekje sto da pravam. Maloto ima dve i pol godini, kaslase pred nedela i pol od sto mu se slevashe od nosot, so inhalacii bese podobar, prestana, eve denes pocna pak, osobeno vo spienje. Eve bez spienje sme. Kazete care. Zatnat e malku izgleda i mu se sleva. Ova vekje ne e normalno

13. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    1.638
    Aerochamber , закон за патување или за на одмор. Ама треба и лековите да се во форма на спреј инхалатори. Ниту да се мафташ со растварање, 2 мин работа. Јас од Грција ги имам.

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.002
    Допаѓања:
    40.309
    Нема што да се прави со мали деца. Тоа е нормален процес. Ќе следи матичен и ќе се третира. Да се само настинки и да кашла јас веќе отрпнав. Ама моево еве веќе трет пат спушта и матичната, а богами и во козле не се баш среќни. Веројатно ќе мора дополнителки испитувања и пауза од градинка што незнам колку долго ќе можам да го изведам. Од што е цело време болен неможам да стигнам ни ммр да му ставам, уште таа му остана.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Имаш брисеви правено каква боја се мрсулите?
    Еве јас што правам:
    Прскам солен раствор капки сонпумпа под притисок значи убаво испирање да направи. После 10 15мин влечам со носко. Ако е многу затнат септаназал. Ако се сомневам на бактерија 5 дена вигамокс.
    Инхалации никогаш никој не ми дал за затнат нос, само за ларингитис имам правено

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.349
    Ќе ти пратам линк да го најдам кој беше
    Тој од Зегин е прескап немој да даваш толку пари
    Јас 600 или 700 го платив

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    Имам за дома на емед, голем од Зегин. Овој каков е?

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Maloto ima suva kashlica, plus povrakjanje samo nokje eve vtor den e vaka. I ima kako tecna stolica. Sto moze da e ova se izmeshano? I zosto samo nokje povrakja? Ve molam za mislenje. Nemam mir vekje.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281
    После јако кашлање повраќа?
    Тоа би значело дека има шлајм што му се слева и го иритира, затоа е сувата кашлица. Добро е што го повраќа, така го исфрла, а течната столица значи дека дел од шлајмовите голта. Како и да го исфрла шлајмот, добро е.

20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.573
    Допаѓања:
    15.589
    Не е ништо страшно,сите најчесто повраќаат навечер од кашлање од шлајмот што му се слева.И моите така повраќале,ќе се смири,подобро да го исфрли,нормална реакција е