Зошто не веруваш од тоа да е? На другарка малото по 4м кристење од Бекутан маслено за бањање на детето кожата еден ден му стана како изгорена. Пробај смени, нешто друго земи, размисли да не си сменила нешто.
И те како може да е од бекутан. Двете кога ќе се намачкаме со бекутан секундарно поцрвенуваме. Од мустелата па, иако ја фалат како најдобра, красти и се направија на кожата. Нешто како осип кој се прелупува и перута. Едвај ја опраив, иако уште и е сува на одредени места.
шо знам, користиме бекутан козметика од раѓање, скоро 4 години вејќе. имам сменето детергент, и ги перев алишѓтата со ариел капсули, ислам од тоа да не е. на кожен ми кажаја дека е нешто контактно(јас подразбирам дека то е нешто шо идит во контакт секо ден).
Тогаш земи препери со стариот прашок алиштата па види дали ќе се смири. Јас перам со капсули ама сум немала мака досега.
не ми рече кожниот ништо за брис... ми рече само крем адвантан да земам, па тек после да испитуваме алергии... за брис од кај се зема упут? од матичен?
И јас мислам ова не е алергија. Ова на инфекција ми личи. Јас вака се инфицирам од сонцето и само Синопен ми помага.
и јас мислам дека не е алергија! ама не можев да му докажам на докторот и си молчев слушав. дајте совет шо да прам?
Да, од матичен. Ама може и приватно да се направи. За секој случај, да се исклучи постоење на инфекција. Може почнало како алергија, ама од чешање да се разранила и да се инфицирало местото. Не ретко се случува.
Измиј со физиолошки, некој период миј без средство и еве мене ми помагало синопен, сум мачкала и на мали, во комбинација со лоратидин лани му се смири за 24 часа а увцето му беше клапнато од многу убоди од комарци. Или да, приватен дерматолог.
И те како знае од бекутан козметика да се појават промени на кожата.Нас ни се случи. Пробај смени го некое време. едит:Сега ги видов и другите коментари се повторуваме.
Дали знае некој да чита к.с? Не знам дали е најсоодветна темава но друга не успеав да видам. Утре сме на лекар, но место не ме фаќа, некои референтни вредности се над/под граница.
Бактерија. Антибиотик задолжително ќе добиете. Кај моево ваква крвна слика имаше при гнојна ангина, само многу повисоко црп.
Ти благодарам многу. Она сабајле имаше 39 температура и потечени жлезди под увото. Откако и дадов парацетамол во 14 часот до сега не ни качи веќе. А на што може да е бактерија? Да правам брис на нос и грло или непотребно е?
Луѓе, кога не покосија некои болести, ставивме вакцина па имаше локална реакција, после и излегоа едни брадавички на рацете и сега вечерва гледаме еден страшем круг црвен на грбот. Има ли некој идеја што може да биде? Ја нема каснато крлеж барем не сме приметиле, а на интернет освен за Лајм не дава др ваков белег. Утре сабајле одиме на кожен ама ако има некој некој сомнеж или идеја што е ве молам пишете ми. Има 1.5 година. А бонус прашање е за рацеве што да правиме :-/..
Ако е гнојна ангина, стрептокока пиогенис е бактеријата. Ама моево пет дена качуваше тт, на третиот ден крвната слика беше со леукоцити 21, гранулоцити 86% и црп 85. Не правевме брисеви, по наодот на грлото се виде што е. Со Оспен се среди.
Кај ќерка ми скоро идентична крвна слика беше. Бактерија во грло. Зависи и клиничка слика каква ви е, ама вака лаички, бактерија. едит. Сега прочитав дека сте со Т. Бактерија е гарант. Пиогенис најверојатно. Направете брис за ти да си мирна, ама антибиотикот почнете го веднаш, не чекај резултати.
Многу е паднат имунитетот, се ви се накалемило. Ова кругот на Рингворм ми личи, она мачкитис што го нарекуваат, ама уште не почнало да се шири. А на рацете бубулките на нас ни излегуваа по нозеѕе и со ништо не мачкавме прво а ни препорачаа Уриаж ама мама си расплакале, 1000ка за едно кремче, земав обичен синопен и ни поминаа после. А може и на рачињата да и е од маче акп фаќала.