1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.002
    Допаѓања:
    40.309
    Епа знае докторот веројатно што слушнал. Форсирај течности повеќе и ќе носиш на контрола од понеделник ако не се подобрува ситуација.

Јас не разбирам ако не им верувате на матичните зошто не менувате.
    Кај нас не беше пропуст или грешка на доктор. Ние сме криви што не го однесовме порано на контрола. Ама дека кај него вака физички немаше некоја промена на полошо, немаше температура, жив, пие, јадеше само со малку намален апетит, спиеше мирно плус беше веќе на антибиотик и инхалации и оставивме демек да делува бар 5 дена, ама ете грешка. Требаше може да го однесеме после 3 дена на контрола, може порано ќе се сменеше терапија и полесно ќе поминеше.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    311
    Бевме на детска клиника, не пратија дома со симптоматска терапија, демек вироза и црвено грло. Тт уште повисока од сабајлето, крена 39. Не знам што да правам веќе. Капак на сѐ, сама сум дома со болен тодлер и бебе со ужасна кашлица и коњуктивит. 5 дена не проаѓа температурава, горе-доле цело време во круг. Првпат ми се разболува и стварно не знам што и како да правам. Ваљда треба време...

Извинете за долг пост, хаос сум малце.;(

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.274
    Направија крвна слика?
    Утре прво што ќе направиш, кај матичен доктор ќе одите. Од вироза температурата може да трае и до седум дена. Не е утеха, знам. И малото штом кашла, треба и него да го слушнат.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.400
    За црвеното грло што би дадоа? Ќерка ми од вчера исто, висока температура и жар црвено грло, прскам оралсепт ама само полошо и е. Сега со мм заминаа на доктор. Со помин.

5. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    311
    Го видоа и малото и ништо посебно, инхалации, чистење носе. Клапна скроз детето од температурава. Крвната слика рекоа дека укажува на вирус, со мирно и стабилно ЦРП.

Ништо, за грлото ми рекоа да прскам Прополис спреј. Во аптека ми рекоа дека спрејот е за 3 години нагоре, а детево скоро ќе прави 2 години, па се откажав од спреј и баталив.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.400
    Има лисобакт со вкус на банана ние многу го користевме, ама види за која возраст е, спреј за грло.

7. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    693
    Пробејби бронхи капки од 1год. нагоре може да се даваат само во сите аптеки ги нема и да знаеш има и пробејби анги супер спреј мислам и капки само тие се над 3год. дан ти ги помешаат во аптека иначе јас и ги давам пробејби бронхи капки а иста возраст сме и ги пијат без проблем.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.274
    Силвертус спреј за грло, кај малово мое многу помогна. Со колоидно сребро, прополис и бел слез, има вкус на јагода, ептен ефикасен кај болка и црвено грло. Може за деца од две години да се користи.