virusot e takov So se probav Cepce samo pomagase So brufen i oaracetamol Do 38,5 se simuvase Tusirav non stop
Малиот две години почна да накривнува со ноџето, бевме на ортопед, ни рече од вирусна инфекција се собирало вода во колкот. Се шокиравме. Дали сте имале искуство до такво нешто? Колку е сериозно?
Ako prethodnite denovi imal nastinka mozno e virusnata infekcija da go ima napadnato kolkot i da nakrivnuva. Vo toj slucaj sirup protiv bolka i poveke odmaranje.Za nekoj period ke pomine.
Nema da ima posledici ke pomine samo od sebe, samo povremeno moze da ima bolka zatoa davaj mu sirup i gledaj da ne se zamoruva toklku da ne trca skoka vo narednite denovi, kako sto se pojavilo nenadejno taka i ke iscezne.
Ти благодарам многу Се симна температурата со бруфен и веќе е на нозе, барем додека делува сирупот, па утре на лекар. Се сетив дека еднаш ми дадоа во аптека блокмакс како замена за бруфен, но не помагаше, веројатно ефектот не е ист.
Само по препорака на доктор. Инаку и за двата типа, зависи од состојбата. Големиот за ларингитична сува кашлица примал, малто за бронхит/пневмонија со многу продуктивна. Ама никогаш без препорака од доктор.
Нас секогаш само бруфен не спасува. Ама блокмакс никако. Или неофен или бруфен сирипот. И зависност од килата во такви случаи пример ако има 16+ кг можеш да дадеш и 7мл. Ако дадеш 5,џабе е.
Од кој инхалатор сте задоволни? Битно ми е да има и маска за деца. Дома имам ваков и кога видов дека испушта многу помалку од тој кај докторката искрено испаничив си помислив можно ли е детето да ми прави бронхити од лошо инхалирање? Покриен со сѐ од почеток и пак спушти. Спојлер
Со дексаметазон и правев инхалации, ама не приметив дека немам веќе, па ова го имав дома затоа ме интересираше за д аналравиме пред спиење. И направив ете со пола доза, ама мислам дека уште повеќе почна да ми кашла. Не знам дали е тоа добро што секретот ќе го искашла најверојатно или налравив полошо Сабајле и проспан ќе и земам да и го разреди малце секретот, тоа секогаш помага.
Мајки едно прашање. Давам Амоксиклав за покачено ЦРП и леукоцити. Други се е океј...не кашла многу нема тт нема мрсули . Не можам да го добијам докторот незнам колку денови да го давам Амоксиклавот дали 7 или 10 . Ваше искуство ? И кога да повторам КС. Денес е 4ти ден од антибиотик. Е сега уште едно прашање Ние сме на планина ...она нема ТТ . Весела е ...си јаде. Дали да ја носам денес на терени со нас ? Се расправам со маж ми за ова ....мене ми е страв ама па некако сонце е свеж воздух .... Воедно Среќна Нова на сите.
На респираторен панел ни излезе позитивен наод на Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae и Respiratory syncytial virus B. Првите се бактерии, конкретно овие дали по дифолт ги третираат со антибиотик? На крвна слика леукоцити и црп е мирно, температура нема, на терапија е со вентолин и кортаир пошто имаше као спуштено, уште кашла продуктивно ама помалце. Е сега кашлица има месец ипол, ама не знам од што, може и од РСВ-то да е само.. Матичната не ни е тука, не знам замената каква е и што ќе ни даде . Вчера имавме гости, ако го зарази детенцето ќе се отрујам, а следна недела треба да одиме и на зимување . Извинете за негативноста, среќна нова нека ви е
Педијатар ни давал совет дали 7 или 10 дена во зависност од тежината на крвната слика и симптомите. Скоро секогаш 7 дена само пиел, еднаш 10 дена кога имаше бронхит и тешка бактериска инфекција. Инаку мислам да ја носиш, ако нема ништо на плуќа баш убаво би дошло свеж воздух и сонце.
Баш погоре пишав, од хемофилусот имаше ненормална кашлица лани и спушти на плуќа, на обичен брис не ја покажа туку на искашлок. Не е исто како панел ама му препишаа антибиотик и мирна глава. Не е негативност, само реалност кај сите нас за време на празнициве, среќна нова и на тебе!
Поради кашлицата правевте респираторен панел? Не знам за колку големо дете се работи ама рсв не е ни најмалце наивен вирус, носете на контроли често зашто за саати може да прогресира. Ние имаме многу лошо искуство со рсв, не сакам да ти правам паника, ама обавезно следете ситуација со доктор.