Докторите ни викаа дека морат да најдеме начин да биде цело време во мирување или да лежи во болница,затоа што насобраната вода во колковите може да остави последици понатака во животот, малата тогаш имаше две години баш кога све и беше интересно, ама наместивме дома лулашка малку на лулашка малку телевизија,ама и на почеток ја болеше и сама не сакаше да оди,секој недела и се правеше ехо на колкчинја и крвна слика ама фала богу помина како што треба
Кои вируси ги има сега? Мм пред неколку дена имаше темп еден ден и поткашлува, денес малата ми крена темп за сега не кашла.
Друштво не можам да ја добијам матичнава, да не знае некој за дефендил форте колку пати месечно може да се дава? Во упатството пишува 5 до 10 дена, ама нема колку може пауза измеѓу!?
Мислам дека може ги боли оти активно растат, ширење на коските. Баш јетрвата некни ми кажа дека нејзината се жалела исто повремено дека ја болат стапалата, а и моето некогаш. Внуката е 4, моеот скоро 2.
Здраво детето (5 год) ми крена температура 38,8 дадов ефералган, еве сега после 4 часа пак крева 39. Дали да дадам сега Блокмакс ?
Здраво детево година ипол пред еднс недела стана пиеше млеко поврати после јадеше нормално и пак малу и толку денеска пак еве пред маалку на 2 3 пати поврати ама поврати и се смее располозен игра од што може да биде?
Исто и мојата мајка, не издржува ни 4 часа сега ми крена 39,6 И давам далерон со неофен наизменично на 4 часа, слободно можеш. каков е овој вирус имате искуство некој во брзо време? Изгоре детево денес втор ден многу и е висока темп
5 дена со температура беше големата неделава. 3 дена до 39 па уште два дена 37 со нешто. На 4 саата наизменично далерон и блокмакс. На трет ден крвна слика само црп 55, иначе се друго нормално. На 5ти ден паднати леукоцити и црп 15. На 6от ден беше ко нова.
Чаре некое за афта на непце и на јазик? На ќерка ми и се направија има 3 и пол години, ништо во уста неќе да стави, денес купив метиленско плаво и ставив на јазик и на непце. На јазикот и беше како мала плуска прво од страна како зсцрвенета,а сега и пукна и како малечка рсничка е. Тоа е афта? Еве пред да и пукне како беше. Има ли нешто поефикасно барем да може да јади?.
Сега го помина и моево, точно 5 дена траеше, од кои три со температура до 39.7, два со температура 37.5. Јас давав само efferalgan, издржуваше 6 часа со него. 6тиот ден ко ништо да не било, цел ден се изнатрча. По препорака на педијатар, витамин ц и Well baby сируп давав, и витамин Д што редовно го давам.
Јас не знам дали црвено уво само и воспалено е исто хах не, тука ниеднаш немаат даено антибиотик на моиве за црвено уво и грло, а големата често имаше црвено грло ( само еднаш примено антибиотик пошо тт до 40) и проблеми со крајници, а малава на два пати ушињата и поминуваме со ибупрофен. Немаше тт само затнато носе, зголемени крајници и црвени ушиња. Терапија: спреј инхалатор и ибупрофен
Maloto kacuva 37.5, ima ladni race i ladni noze, ne davam uste paracetamol Dali da go pokrijam ili ne, da ne ki kaci taka? Ima blaga treska
Превентива за црвено грло? Прскам прополис но што друго може... Би поминало само или би завршиле со антибиотик? Не крева нешто температура