Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.568
    Ете баш денес приметив, ама не јадеше ништо особено, мислам скоро ништо и не јадеше, пржено лепче, малце супа, мандарини, банана… вчера јадеше паста, салата со цвекло и морков и зелка…едино што може повеќе јадеше беше благо. Вчера именден му беше и касна и слатки и чоколадо, денес наутро додека бев во вц нашол пак од чоколадото во фиока и пак си каснал…можно е од шеќерот?

2. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    3.553
    Можно е ама поверојатно е од цвеклото, сакав да го пишам уште во првото мислење. Бојата иста како и до сега е?

Урината има специфичен мирис, кој сепак понекогаш може да се промени. Не се плашете дека нешто не е во ред. Пред да побрзате да паничите, погледнете што може да предизвика промена во мирисот на урината.

Дехидрирани сте
    Кога телото е обезводнено мирисот на урината станува силно непријатен. Покрај тоа бојата ѝстанува потемна, слична на темно пиво.

Сте јаделе нешто што предизвикува мирис
    Храна како лосос, зелка, брокула, некои зачини, лук, кари, алкохол, можат да предизвикаат лош мирис на урината.

Високите нивоа на шеќер во крвта можат да предизвикаат промени во мирисот на урината. Еден од првите знаци дека страдате од дијабетес е честото мокрење, придружено со сладок мирис на урината предизвикана од високите нивоа на шеќери во неа.

Миење на гениталиите
    Прекумерното миење на гениталиите ја измива и разредува вагиналната флора. Тоа предизвикува ранливост од габични и други инфекции. Тие од своја страна можат да предизвикаат уринарни инфекции, кои го менуваат ми
    рисот на урината.

Без паники и дополнителни грижи ама кога веќе си приметила, следи го во наредните неколку дена :)

Среќен именден со задоцнување, секогаш заедно да го прославувате :l:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    721
    Допаѓања:
    1.044
    Не беше болен. Тоа ми е чудно. Ни нос, грло,. Последно октомври имаше стрептокока пиогенис во грло ама никакви симптоми и тогаш немаше, само здивот му мирисаше многу.
    Дали имаше болки твоето дете. Кога ќе го слушнам наеднаш како почнува да плаче срце ми застанува.

4. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    5.553
    Да не пие малку течности? Тргнувам од мене, кога скоро ич не пијам вода, баш имам промена во боја и мирис на мокрачата краткотрајно.

Сепак ако продолжи и трае подолго време можеш да му направиш и уринокултура.

5. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    997
    Да не сте почнале некои суплементи? На пример омега

6. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    1.889
    Јас мојот го имам приметено кога послабо пие течности така посилно му мириса мокрачата. Да не е до тоа...

7. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    15.336
    Немаше болки, само подкривнуваше малку со ноџето

8. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    4.626
    Хм чудно, јави се да препрашаш чисто да знаеш. На пнеумослајд немало, ама на респираторен панел имаше, во авицена правевме.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.228
    Допаѓања:
    11.256
    Значи и тоа бива? Нели е исто атровент, ипратом, вентолин и салбутамол?
    Цело време го сметам за покриен со лекови, ќе испадне или доза грешна или несоодветен лек.

Имаше и моето на плуќа. По два дена беше подобар на слушалка, ама го боцкаа Лемод трипати.
    Исто и тој пие Амоксиклав.
    Пнеумослајд преку крв од вена е? Како се испитува, никогаш немам испитувано јас.

10. Butterfly30

Butterfly30 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    62
    Здраво , дали може овие двете да се зимаат или не ?
    Го давав Провенов , ама сега некоја настинка го фати па во аптека ми го дадоа другово не прашав дали може двете да се зимаат .

Прикачени фајлови:

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.025
    Допаѓања:
    40.365
    Немаше ни кај моево од авицена во панелот антибиограм. Скратениот или целосниот го правевте? Тој со 24 или со 42 испитувања?

Колку што јас знам атровент е понова генерација на лек кој има иста примена како вентолин со помалку нус појави. Ама ете кај моево почнаа во болница со него па префрлија на вентолин. Веројатно секој разлочно реагира.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    26.240
    Атровенот само во Козле го даваат. Друг пулмолог никој не го дава, баш коментираат дека не делува добро како вентолинот.

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    26.240
    Грип. Свински Грип хара во моментов, температура до 10 дена може да држи.

14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    26.240
    Имаше син ми на 2 ипол години после вирпза. Ако е асо ок на крвна слика, поминува само со беуфен и одмарање неколку дена.