Ете баш денес приметив, ама не јадеше ништо особено, мислам скоро ништо и не јадеше, пржено лепче, малце супа, мандарини, банана… вчера јадеше паста, салата со цвекло и морков и зелка…едино што може повеќе јадеше беше благо. Вчера именден му беше и касна и слатки и чоколадо, денес наутро додека бев во вц нашол пак од чоколадото во фиока и пак си каснал…можно е од шеќерот?
Можно е ама поверојатно е од цвеклото, сакав да го пишам уште во првото мислење. Бојата иста како и до сега е? Спојлер Урината има специфичен мирис, кој сепак понекогаш може да се промени. Не се плашете дека нешто не е во ред. Пред да побрзате да паничите, погледнете што може да предизвика промена во мирисот на урината. Дехидрирани сте Кога телото е обезводнено мирисот на урината станува силно непријатен. Покрај тоа бојата ѝстанува потемна, слична на темно пиво. Сте јаделе нешто што предизвикува мирис Храна како лосос, зелка, брокула, некои зачини, лук, кари, алкохол, можат да предизвикаат лош мирис на урината. Високите нивоа на шеќер во крвта можат да предизвикаат промени во мирисот на урината. Еден од првите знаци дека страдате од дијабетес е честото мокрење, придружено со сладок мирис на урината предизвикана од високите нивоа на шеќери во неа. Миење на гениталиите Прекумерното миење на гениталиите ја измива и разредува вагиналната флора. Тоа предизвикува ранливост од габични и други инфекции. Тие од своја страна можат да предизвикаат уринарни инфекции, кои го менуваат ми рисот на урината. Без паники и дополнителни грижи ама кога веќе си приметила, следи го во наредните неколку дена Среќен именден со задоцнување, секогаш заедно да го прославувате
Не беше болен. Тоа ми е чудно. Ни нос, грло,. Последно октомври имаше стрептокока пиогенис во грло ама никакви симптоми и тогаш немаше, само здивот му мирисаше многу. Дали имаше болки твоето дете. Кога ќе го слушнам наеднаш како почнува да плаче срце ми застанува.
Да не пие малку течности? Тргнувам од мене, кога скоро ич не пијам вода, баш имам промена во боја и мирис на мокрачата краткотрајно. Сепак ако продолжи и трае подолго време можеш да му направиш и уринокултура.
Јас мојот го имам приметено кога послабо пие течности така посилно му мириса мокрачата. Да не е до тоа...
Хм чудно, јави се да препрашаш чисто да знаеш. На пнеумослајд немало, ама на респираторен панел имаше, во авицена правевме.
Значи и тоа бива? Нели е исто атровент, ипратом, вентолин и салбутамол? Цело време го сметам за покриен со лекови, ќе испадне или доза грешна или несоодветен лек. Имаше и моето на плуќа. По два дена беше подобар на слушалка, ама го боцкаа Лемод трипати. Исто и тој пие Амоксиклав. Пнеумослајд преку крв од вена е? Како се испитува, никогаш немам испитувано јас.
Здраво , дали може овие двете да се зимаат или не ? Го давав Провенов , ама сега некоја настинка го фати па во аптека ми го дадоа другово не прашав дали може двете да се зимаат .
Немаше ни кај моево од авицена во панелот антибиограм. Скратениот или целосниот го правевте? Тој со 24 или со 42 испитувања? Колку што јас знам атровент е понова генерација на лек кој има иста примена како вентолин со помалку нус појави. Ама ете кај моево почнаа во болница со него па префрлија на вентолин. Веројатно секој разлочно реагира.
Атровенот само во Козле го даваат. Друг пулмолог никој не го дава, баш коментираат дека не делува добро како вентолинот.
Имаше син ми на 2 ипол години после вирпза. Ако е асо ок на крвна слика, поминува само со беуфен и одмарање неколку дена.