Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.205
    Ние од вчера вака, на 4 часа давам парацетамол со блокмакс. Симнува кратко и пак качува. Нејќе никакви течности, плаче, кенка. Прв пат сме вака, крена еднаш темп од МРП ама се симна со блокмакс. Се тушираме, мачкам алкохол. Јаде колку толку… Ме фаќа паника да не дехидрира. Инаку сме скоро година ипол. Некој природен лек низ дома што ви помогнал? Секако ќе правиме крвна слика утре, ќе одиме на матичен. Цел ден се гушкаме, не знам како да му помогнам да му е полесно…

2. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.951
    Лош здив и апетит нула (мислам дека е од грлцето) и малку носето му тече. Освен течности што би ми препорачале? За на доктор не ми е

3. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    4.962
    Ако ја имаш ако не ти е проблем да ми ја сликаш

4. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    1.414

Прикачени фајлови:

На mal.ecka и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.371
    Очогледно. Во козле ни беше препишан, ама и они го сменика кога видоа дека не дава соодветен резултат.

Да ама тој со 20 излага за еден ден и не ни може да има антибиограм. Кај нас работата беше за брзање да знае докторката со што се соочува и затоа тој го правевме.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.808
    Допаѓања:
    23.551
    Со анестезин барај, не обична.
    Само течности форсирај.

На Mother of 2boys, JustBeautiful и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  7. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    4.962
    А може и покс калм спрејов да го прскам и течна пудра со анестезин или да не ги мешам од едно да ставам?

8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.808
    Допаѓања:
    23.551
    Незнам јас лани ко имаа само пудра со анестезин ги мачкав, малото беше само 2 месеци ко ги фати, па само тоа рече матичната.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  9. СањаС

СањаС Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво, може ли препорака за добар кожен лекар?

10. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    561
    Зависи колкаво е детето. Јас почнувам со мед, прополис, супа, ако има секрет чистам носе...

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    269
    Пред две недели почна да криви, а претходно немаше ни вироза, ни бактерија. По препорака на ортопед го третиравме со Блокмакс по шема и мирување и таман на контрола ни кажаа подобро е, се повлекува и фати вироза пред два дена и ете го сега криви и тоа повеќе од претходно.
    Само мирување треба

12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    26.363
    Старова ако не ви е итно.

На СањаС му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    1.094
    Баш е за на доктор. Штом мириса здивот и не јаде. Ако можиш види го дали му е црвено. Кај моите лош здив секогаш излегува бактерија на брис

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mother of 2boys

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    1.094
    Покс клин го смирува чешањето. Само да биде во фрижидер. Ќе ставаш од неа прво, да се исуши , па после мачкаш од течната пудра, таа ги суши.
    Со лесно

15. Mother of 2boys

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    1.094
    Не кривеш многу, тој се жалеше на болка во препонот, и дека беше петок, па Божиќ не фати , дури во средата го однесов на матичната. Не можеше да згасне на ногата и плачеше од болка. И сега уште заплакува во некоја положба. Малку му е подобро и не седи мирен. Не може да свати дека треба да мирув

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    Децава испиле млеко со поминат рок 2ипол месеци. Млекото не беше отворено, но рокот отишол... На вкус и мирис беше добро. Им дадов одма пробиотик. Може нешто да им биде????

17. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    89
    Од петокот бевме со температура, под 37,5 не паѓаше ни со блокмакс ни со далерон. Денес бевме на дежурен ја прегледаа и рекоа дека се работи за вирус пошто има како црвени точки на непцето во устата и на дланките (докторот рече дека обично и на стапалата има но кај нема), исто рече дека има некои опструкции (имаме историја со бронхити за мн брзо време и се влошува состојбата) ама демек не било страшно, правевме крвна слика со црп, црп излезе 13, докторот вика демек добро било тој очекувал и полошо ни рече инхалации да правиме и изопринозин да даваме.
    Е сега, не ме загрижува тоа колку што ме загрижува тоа дека плаче КОНСТАНТНО, ама буквално константно. Не плаче само кога спие во раце кај мене или кај татко и (2 годинки е иначе), ако ја ставиме на кревет одма плаче, не знае што сака - сакам долу кај баба и дедо, одиме доле за 20 секунди - одиме горе не сакам тука и така се во круг. Не сака ни играчки, ни цртани, ни надвор, ни внатре - ништо ама баш ништо не ја смирува…знам дека најверојатно е од тоа што не и е добро ама веќе почнува да ме загрижува, синоќа воопшто не спиеше заспа дури во 6:30 сабајле а во 7:30 веќе беше будна и пак со плачки. Докторот ни даде фенобарбитон таблети и рече да и дадеме ако пак не може да се смири никако, ама веќе последна опција да ни е тоа ако ептен е хистерична како вчера. Е сега за сега е добра, еве сега едвај се заспавме се надевам дека нема да има потреба воопшто од таблетите.
    Ако и некоја друга мајка минува низ исто/слично со вирусиве и со тантруми, плачки, хистерии - се молам за тебе сестро :l::rofl: и исто така ако знаете некое чааре како полесно да ја смируваме ве молам пишете ми :l:

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.951
    Да и кај нас така испадна дека е за на доктор до сношти и температура качи.

19. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    269
    Ортопедот ни рече, као да му дозволиме ТВ и телефон периодот за да седи мирен. Напротив, баш тогаш ништо не го интересираше освен трчање и скокање на кревет. А кога ќе го здоболи ќе седне мирен.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.174
    Жени син ми има 2 ипол години и последните 3 недели навечер нон стоп хрчи. Зборувам за хрчење ептен силно, не е настинат и не му е воопшто затнат носот. Закажавме кај Зографски ама дури за недела ипол имаме термин. Се сомневаме на трет крајник или аденоиди.. Дали има некоја слично искуство и дали има нешто некое спрејче додека да го однесиме на преглед да му ставам пошо по цели ноќи се превртува не може да спие мирно?