Дали е ок алмацин да се дава 3 пати дневно? Немам давано алмацин. Само амоксиклав сум давала тој по 2 пати...
Ако мислиш на Алмацин 250мг тогаш тој се дава на осум часа. А ако мислиш на Ко Алмацин што е исто со Амоксиклав 457мг тогаш тој се дава на 12ч.
Сте давале ли фенобарбитон?? Вчера докторот ни даде фенобарбитон пошто му рековме дека плаче 5-6 саати нонстоп без смирување и ни рече во краен случај да и дадеме ептен ако не се смири со ништо друго. Е сега тој ни рече едно до две апчиња може да дадете ама ние дадовме само половинка, ич не ни сакав да дадам ама хорор беше плачење без престан трескање не реагираше ни кога и збориш нешто ни ништо, сега ја возиме у кола и заспа ваљда почна да делува апчето ама нз може воопшто и да не и делува дека само пола дадовме
Колкаво е детето? Јас знам дека тоа се дава при фебрилни конвулзии, односно по објаснување на педијатарот, се дава при првата тт, како терапија, инаку вика ќе нема ефект. Но не сум давала... А за плачење освен б6 никогаш ништо друго не ни дале.
Од што може како жолтило на лицето и тенот да се појави? Малата ја приметив и јас а денес и ми рекоа и после кај докторот ќе прашам, само дали имате искуства? Иначе пие секој ден цеден портокал ако е нешто од тоа и киндеримуно од август.
Да, знам дека се антитела, можеби не го поставив убаво прашањето - не ми јасен резулатот со рангот од страна. Сите почнуваат од 1.
Тоа е антиконвулзив. Освен ако не се сомнева докторот на некој невролошки проблем, не сфаќам зошто ви го дал за плачливо дете. Јас пре би дала аналгетик, да не ја боли нешто зошто толку време плаче.
Ја кога сум била мала ептен сум плачела исто без престан фенобарбитон ми давале некое време а сега незнам б6 му имам давано на моето ама знам за мене ми кажале подолго сум го пиела зошто исто сум плачела без престан
Дете 2г и 3 м, на почеток пак на некоја вироза, еве 37.7 тт има, не јаде, малаксан и тешко диши некако како да му е тешко,пишка цело време, нема затнат нос, му давам еден витамински сируп со б комплекс, прашок провен, д3 капки, молерс, сега дадов и Виранто 5мл плус и му прскам солено спрејче. Не сум дала антипиретик сеуште. Што да му дадам нешто плус и како да го убедам да јаде, све одбива буквално дури и тоа што му беше омилено. И не ми е јасно како се разболува точно на еден месец, од јуни наваму гледав што сум пишувала со матичната буквално секој месец околу 10 ги се разболува, па пие антибиотик и после пак истиот круг. Минатиот месец на 6ти ни даде антибиотик, пиеше 1 недела, и еве сега пак иста песна. Мене не ми е нормално точно на ист интервал да се разболува и само антибиотици да пие. Кажете чаре каде да го носам и што да испитуваме. Плус во август лежевме и во болница за ларингит
Па заради антибиотиците се разболува. Секој месец да е на антибиотик е претерано. Така му опаѓа имунитетот и се заразува со нови болести. Што лечите со антибиотикот,има ли бактерија? Патем,како да вклучам и јас на мојата апликација да го следам здравјето на детето? Едит:тоа што не јаде можеби му е од болка во грло,афти или пак од самата вироза. Пробај супа,кисело млекце, овошен јогурт,банана,бисквити
Zdravo majki, mnogu sum ispanicena deteto 9 god prv pat zabelezav deneska temno kafeava nakaj crna stolica. Nema jademo nesto kako cveklo ili slicno poslednite denovi p bas me zagrizi ova. Dali se ima slucemo i kaj dr nekogas vakvo nesto
Блокмасот ми бил отворен на 10 окт, три месеци пишува после отварање, а сега е 15.01.Му а во фрижидер. Му дадов 5 мл и после видов, сте давале ли после рок? 38.5 има само што го испи.
Да не пие витамини? Ако содржат железо и од тоа може. Инаку и мојот е 9 години и пред некое време јадеше орео, исто имаше црна столица и испадна од нив, од бојата. Да не има такво нешто јадено?