Здраво мајки Сабајле кај 4 ми качи температура малата и се исповраќа.На педијатар сме дури во 5 ,( полно е ,многу болни дечиња) Ставив чеп секако се симна,пак ми качи 38.5 дадов блокмакс ама го повраќа. Што да дадам? Да туширам,мачкам оцет или? Малку како да ми фрчи со грлото страв ми е да не се спушти а не кашла.
Како дозирате инхалација со пулмикорт треба два пати во денот од 0.25 за синомарин колку треба да ставам.
дали проверувате дали е вирус или бактерија пред да заврши на антибиотик? зашто вирусите не се лечат со антибиотик. син ми на 9 месеци го спукаа со три антибиотици за 1 месец па среќа сменивме педијатар, направивме детален тест за вируси и бактерии и испадна џабе сме го труеле, се решавало со само едно шишенце изопринозин сируп.
Јас живеам во Грција и од тука ја купив од аптека. Против кашлање е спрејот аеролин, исто се става и друг вид спреј зависи што ќе каже педијатар.
Секое одење или ќе ни дадат инхалации па по 3 дена е веќе касно за испитувања, или црвено грло или наод на плуќа и ти вика мора на антибиотик. Нареден пат веќе мн брзо од претходен антибиотик па нема поента крвна слика или брисеви. И се така во круг... И давав и јас изопринозин минатиот пат пред да пие сумамед, џабе беше. Мислам ништо што да и дадам не и делува, само фрлам пари по аптеки
Јас ја имам од Грција. Ефикасно е за почеток , Аеролин е Вентолин односно Салбутамол. Маската е екстра за брза примена и кога почнуваат да кашлаат, но не заменува во целост небулизатор оној класичниот за инхалација со водена пареа.