Што даваш за температура и дали даваш точна доза? Инаку за помалото, не мора да значи дека е поранлив. Моето исто 2 години има, за Нова година го фати грипот, најлесно помина од сите. 3 дена висока температура (39,7), два дена 37,5, шестиот ден трчаше ко ништо да не било.
Што даваш за температура и дали даваш точна доза? Инаку за помалото, не мора да значи дека е поранлив. Моето исто 2 години има, за Нова година го фати грипот, најлесно помина од сите. 3 дена висока температура (39,7), два дена 37,5, шестиот ден трчаше ко ништо да не било.
Не паничи. Ако се однесува нормално, јаде, гуга, не е сонлив или не дај боже да поврати без причина, се е ок. Мене ова ми го рекоа на педијатар, откако преклани ми падна едномесечното бебе од даската за преслекување (високо беше, се скрши ногарка на регалчето и се преврте, страшно беше). Така да за ова не би требало ништо да има внарешно, а мала џумка од надвор е нормално.
да, читав се ова. Еве сега цицаше делува ок. Стресови баш, можам да замислам како ти било. И на мм му падна подлогата ама во креветче падна бебе среќа и не беше од високо.
Ај и тука да прашам Мајки на девојчиња, дали сте имале проблем до сега да е црвена долу, и докторот рече дека усните доле се затворени, а нели треба отворени да се. Дали мачкавте нешто? Дали мислите дека се мачка таму доле со крема со кортико? Ни даде таква крема што ја имам користено за исфрлање на кожата пред некое време. Сега ни ја дава истата за оваа намена. Ми треба совет, не сум свесна што да правам.
Ова се премногу АБ. по мое мислам дека матичниот ви претерува. Затоа ти е болен, имунитетот е паднат од толку АБ панцеф секој втор месец Можеш да му ги провериш имуноглобулините да видиш каков му е имунитетот но по мене е само до антибиотиците може линк како ја симна апликацијата мое здравје , мене не ми беше успешна @lalinda на внука ми беа затворени исто и дадоа крема некоја и де реши. Ако е воспалена долу многу брис земете.
Не е многу, ама црвена е. Не сме во мк и не рекоа ништо за брис. Баравме и мокрача да провериме, не сакаа. Знаеш која крема и ја дадоа? Година и пол е моето, мало е уште, ама и чудна ми е кремата со кортико и пишува само за надворешна употреба е.
Не знам, овој пат поминавме со Виранто, со тоа што го дозирав по упатството на сирупот 2х5мл а матичната ми рече 2х3 мл. Апликацијата еден период имаше проблем за симнување сега мислам е средено, најди ја на гоогле плеј. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sorsix.pinga.moezdravje
Мачкај слободно. И тука даваат кортико или антибактериска зависи. Можеш и да мачкаш плус со кантарион од аптека.
Шо вирус е ова само со омалаксаност, болки во мускули без температура? Јас и мм сме така големиот син и повраќаше
Малата има тт 38 сигурно ја префати од мене јас сум со кашлица и болка во грло, малата денедка почна со болка во мешето и тт 38, а пред недела ипол имаше стомачен ќе побудалам
Дали вирусов е со болка во стомакот? Многу се жали на мешето не знам што да правам не јаде дали да ја носам на доктор
Син ми е моментално болен со спуштено на плуќа и исто два дена се жалеше дека го боли мешето...бевме на доктор за терапија за тоа што беше болен и го прегледа докторот, се беше океј со стомачето, бар колку што можеше да напипа, рече дека нема ништо туку дека го боли од инфектот...значи највероватно е од тоа, ако ти е на мисла носи на доктор
и направија крвна слика докторката рече дека е супер ама некако многу имат паднати вредости пред недела ипол хемоглобинот и беше 128 сега114