Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    7.233
    Може ли пневмонија без кашлање, без секрет?
    Јас мислам дека е од промена на температурата, што симна нагло? Па додека се нормализира. Сега нема температура. Пред 4 часа дадов ибу и симна одма.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.477
    Допаѓања:
    13.548
    Кај деца не знам, ама маж ми имаше пневмонија без кашлање. Освен што викаше дека има чувство како да не може полн здив да земе, друго немаше. На снимка му рекоа пневмонија, и 7 дена го боцкав со инекции.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  3. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    7.233
    Ќе ја однесеме пак ама на друга клиника.

4. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.780
    Допаѓања:
    5.735
    Имам искуство со пневмонија без температура. Исто без помодрување.

И искуство на блиска, повремена температура во текот на денот, по 3-4 часа, повеќе денови. Тек кога почнало помодрување утврдиле пневмонија.

За друг случај не сум слушнала за помодрување.

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Нормално е да помодре кога ќе качува тт бидејќи премногу и студи. Јас па помодрев овој пат од грипот, устата виолетова ми беше.
    Подобро е да не се малтретирате. Кога ќе е време за на лекар ќе почуствуваш.
    Најверојатно го има грипов. До сега не ми било олку ладно кога сум кревала тт, се туширав со жешка вода, жешок чај пиев и со фен се топлев и џабе се смрзнував.
    Побрзо оздравување. За 2-3 дена снемавме тт ама ладно уште неколку дена после тоа ни беше.
    Таман работа пневмонија да има. Само што ќе и мерат тоа што се мери на прстот на итна и не ви речат дека сте итен случај ќе знаеш дека не е пневмонија и подобро дома да одите. Преполно е од грипов.

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.387
    5 дена му траеше на моето,сега почна носот да му тече и да му се затнува и да поткашлува

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.206
    Колку време може да се користи Парацетамол сирупче со вкус на јагода (на Босналијек) по отварање? Сум ја фрлила кутијата…

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    7.233
    Нели вчера реков оти има грип у градинка, а ги мешаат децата цела недела и пола персонал е болен.
    Мислам и јас дека е од грип, ама страв ми е едино да не е уринарна, оти нема друго ништо освен температура.
    Кога ја прашувам кај ја боли се ми кажува накај главчето.
    Тоа на прстот што се става го имам и јас. Добра и е сатурација.
    Ваква гужва немам затечени до сега. Децата како покосен беа сите. Мојата се качи на рингишпил. После 45 мин не можев да стигнам да се пријавам кај сестрата. Имав сигурно уште пола саат за чекање.
    Па после знаеш како оди. А бебиња, мали еден куп. Они се секогаш со приоритет и треба да се.
    Сега пак качи, ќе видиме како ќе оди, дали пак ќе се вратам таму или на друго место ќе одиме.

На gjoker4e и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    183
    Бевме на детско докторот рече дека до 6 дена можело да креват и ако било потребно и до 10 дена се давало сируп за температура, денеска и немам дадено сируп ја разладувам на нозе компири и редам па ќе видам како ќе е