Ете гледаш, грип е, ти кажав. Добро е што сте биле на дополнителни испитувања, да си раат да знаеш што има детето. Ќе мине, не се секирај. Витамини давај многу, сокови цеди, нека одмара дома, нека си лежи, нека спие, така тера грипот на спиење. Џабе ќе носиш маска ти кога други не носат и така во круг ќе се вртиме и ако треба да фатиш нешто пак ќе фатиш, колку и да внимаваш. Има и многу бе несовесни родители, ги испраќаат децата болни и ете ти мали се и се заразуваат, па од нив и ние се заразуваме и се така. Нема што да се каже на таа тема. Со помин нека е. Гушки до Вики
Мајки дајте совет како да иставам трн од прсте? Подлабоко е излеа влезен неможам со игличка пробав никако. Дезинфицирав игла па пробав да го иставам пополека ама не оди. Детево се преплака не ме остава ништо. Има ли маст некоја за влечење на трн?
Матичниот ми даде да му испитам на син ми,акутен тонзилит иначе има 4 години сега е благо настинат. Меѓутоа лимфните јазли му седат веќе 3 месеци....
Да , е вакво нешто не се случило лесно се проаѓало. Фала ти многу за,сите одговори и објаснувања Инаку крвната слика , снимката се добри нема ништо. и до твоите дечиња
Ситуација слична и кај нас според она што го читам тука. Од ларингит во рок од 2 дена се стигна до премногу густ шлајм, кашлица, амоксиклав, вентолин. Вчера дадов проспан по препорака од матичен, се уби повраќајќи вечерта па се сомневам на алергиска реакција. За денес последен ден од антибиотик да почнува да качува температура. И сега немам памет што се случува. Вие што сте со слични симптоми, како се одвиваше понатаму, што ви дадоја? Моментално чекам ред кај матична ќе видиме што ќе каже
Од бебе му вадам секрет со носко, пред некое време после вадење му течеше крв оставив да помине некој период денес пак земав д ами вадам затоа што не може да дише бетер му тече крв можно е некој капилар ?