На 7 годишно дете, 30 кг... да дадам цела таблета парацетамол или пола? Цел ден е со тт 39,5 ... 39, 6 После дадена пола таблета парацетамол слегнува до 38,7 и за два часа пак 39. Си мислам да не треба цела таблета!
На 30кг би требало да се дава 15мл сируп парацетамол што е еднакво на околу 2/3 од таблета, 15мл има 360мг парацетамол а таблетата 500мг. Една цела би било многу.
Детето ми е 4г, и прв пат да не можам еве 5ти ден да се отарасиме од висока тт, давам наизменично парацетамол и ибупрофен по потреба. Првите три дена ни со нив не се симнуваше. Дете гореше. На лекар бев во петокот. Викаат во ред е, вироза. Ама ова 5ти ден веќе. Се мрднав. Има некоја мајка слично искуство. Останати симптоми се само затнат нос и повеќе сака да спие. Јаде кога нема тт си е весела.
Го поминавме 7 дена со температура.. издржи уште малце ќе помини. Исто и ние само затнат нос и повеќе сакаше да спие.
Тука ве има доста поискусни, па да прашам. Бебево е 5 месеци, ама кожата изгледа очајно, црвена и сува, се чеша цело време. До сега беше изразено само на лицето, од скоро се рашири и по телото. Дали сте носеле бебе некаде на дерматолог и кај кого препорачувате. Пробав и Мустела и Биодерма, ништо нема ефект.
Дерматит е мајка. Закажи или кај Старова или со упат кај Д-р Павлинка Папчева во Железничарите. Детално прегледуваат
Колку е стар? Најдобро прашајте од кај што го земате, јас не го чувам во фрижидер бидеќи се здрвува и тешко ми се растопува после тоа. Во кујна ми стои.
На фб има страна продаваат. Мене ми даваат другарките Не им ги пијат децата и кај мене завршуваат од сите
@Sofi.ja зимам од теглата што е со лојот, па потоа ја поминувам во мед. Не се бунат. @La-loca се дава и за кашлица, но овој што го земав сега им го исфрли и шлајмот. До сега најзадовoлна сум од „Хепи здрава храна“, профилот на инста им е „pcelni_proizvodi_hepi“.
Во нешто што сака да пие, 1 мало лајче, лани му давав во малку млеко, одма се топи, пиев и јас тогаш воопшто не се сеќава нема лош вкус, пр во млеко малку несквик какао, мене ми помогна со шлајмот, не плукав ама ми олесна. Иначе од фб од Сенѓуле Медина порачувам, 1 год стои во фрижидер, после тој на пр за мачкање на гради можи да се користи. Лани порачав, сега пак да ми се најди.
А во каква форма треба да е, течен или густ како свинска маст? Овој што го имам е течен,гледав некои видеа каде што е густ