Во фрижидер го чувам густ е како маргарин можи малку појак, ако го оставиш на собна тт одма се прави течен.
Колку често го давате лојот од гуска? Ќере има многу секрет од нос што и се слева во грлото и го кашла, би помогнало ова да земам?
Само кога кашлаат. Колешка моја го даваше без прекин од септември до јуни, вика дека децата најмалку и се разболувале кога давала така.
Јас мислам дека не, исто и син ми така кашла што му се слева од носот. Јас мислам дека треба да се сопре течењето од нос во ваков случај.. нека ме поправат ако грешам
Дали некоја мајка носела на ехо дете во Ремедика? Конкретно прашувам за ехо,на лимфните јазли? Ако сака да сподели искуство?
Како да го сопреме течењето на нос има ли некој лек за тоа. На матичен не даваат ништо само инхалација со синомарин што не прави никаква разлика. Они гледаат среќно весело дете и не требало ништо, а не гледаат мајка што ја држи во раце цели ноќи да спие исправена и ќе шизне кај и да е, па затоа на форумов барам чаре
Јас денес разговарав со педијатарот ми дозволи да дадам и ми кажа дека до сега немало контраиндикации. Дадов еднаш денес на врв лажиче со мед,па ќе видам утре пак како ќе прифати. Колкаво е детето? Да пробаш со риностоп ако е околу 2 години,прашај матичен
Година и пол има. Фала сепак, ќе инсистирам малце повеќе кај матичната изгледа.. Колку време им требало на вашите деца да се исчистат скроз нос и кашлање после грип? Нормално е да трае 1 месец?
Моментално инхалира дексазон, ако не сопре планирам да правам брисеви. Избезумена сум и јас веќе, не знам што да мислам.
И ќерка ми исто, нема нема ќе се закашла, и носот и тече. @Kallias2 да и давам од Xozal сирупот некое време? Викаш ќе престане малку носот да тече?
Да, еве А веќе не кашла ниту нос и тече, зиртек само 5 дена и давав оти заборавав после, дека не е едно та толку работи и давав секој ден. За искашлување шлајм Требон кексички и давам, има и за деца портокалови се, ама јас имав дома зелени тие за возрасни и ги делам на пола и пу пу да не ни се уроци престана и нос да тече и кашлањето.
I ovaj sirup e dobar, na prirodna baza, moze i za deca nad 3 godini. I mene i na malata dosta ni pomogna protiv kaslica.