дали сте правеле рида панел за алергии за деца државно негде, козле немаат, порано правеле во јане сандански ама веќе не
Мајки, дали после вирусот што е со кашлица, им се појавило на некој брунки/ алергија? Две недели беше болна, со кашлица. После 2рата недела се исипи по телото со осип како алергија. Докторката вели од вирусот е и со сируп за алергија да тераме.
@Mother of 2boys Колешка имаше сличен проблем со дете, излезе инфекција со стрептокока која ги нападнала зглобовите и коските. Не знам каде да барате упат, ама решете побрзо
@Mother of 2boys Колешка имаше сличен проблем со дете, излезе инфекција со стрептокока која ги нападнала зглобовите и коските. Не знам каде да барате упат, ама решете побрзо @PollyPocket И син ми пред 6-7 години фаќаше ларингити, тогаш овие кортико инхалациците не беа „лек за се“ или неговата тогашна матична не ги даваше како лек за се. Ладен воздух и сируп за алергија знам ни даваше, ладна Кока кола (за ова уште се шегуваме), сладолед во зима. Сега ретко настинува, а ларингит веќе неколку години нема. Имунитет супер, ама никогаш не примал кортико
Скроз исто. Дури ми рече и матичната, абе чим еднаш фати, нон стоп ќе фаќа...склона е на такви работи.. Молим??? И немала од тогаш.
Како нема во Козле, таму правевме пред 2м сп упат од матичен. На брат ми малото пред 4 недели правеше.
Ортопед го виде и потврди дека има излив. Ама не побара други испитувања или снимки. Сепак многу е краток период од месец дена два пати да фати. Се мислам каде да го носам да го проверат детално, да не направиме поголем проблем.
И се покажа дека се на нешто алергични или не? Не ми се верува да е алергија на храна бидејќи е голема и до сега нема покажано знаци на ништо дека е алергична. Мислев да не е од самиот вирус телото да не се чисти. Бидејќи 2 недели беше на антибиотик и инхалации.
Да, да покажа повеќе алергии кај моето дете. Посебно за nuts, на кикирики е многу алергичен, до анафилакса може да дојде.
Може повеќе информации да ми дадеш како оди испитувањето, преку вена со крв им се врши и за колку дена резултати има? Дали мора пак за ск да се оди за да се подигнат или може и на мој термин да го прикачаат резултатот па матичната да го симне. Ти благодарам однапред
Мислам дека членката сакаше на другото мислење да врати. Инаку кај нас се јавувал осип после вирус, пред вирус исто, така што можно е и да е од тоа. За еден осип јас не би правела тестирања. Ако се повторува често и со лоша слика тогаш да.
Не е само моево со осип. Многу деца од кај матичната што беа овој период болни се со осип. Инаку страшно беше по нозете, до сега ваков осип немала. Прашував бидејќи и матичната ми спомна нешто за испитување на алергии затоа прашувам, мислев за исто зборуваме. Инаку знаела кога има вирус со висока тт после тоа да се исипи по телото, но сега со овој осип се разликува.
Мојата има 3 год и до сега има на дежурен отидено неколку пати заради страшен осип или уртикарија. Алергиите се променлива работа, докторот би требало да утврди кога и дали е за испитување. Ние ја имаме на 9 месеци тестирано иако беше мн мала, тогаш беше потребно. Од тогаш, лани имаше една страшна уртикарија кај што урбазон не делуваше и во козле не испратија само со сируп за алергија, без испитувања. Инаку она се тестираше во систина со тест на кожа, резултати имаше веднаш и тогаш беше на преглед со алерголог. Јас се имам преку крв тестирано во Јане резултати земав лично, мора специјалист да ги прочита. И во државна со пач тест се имам тестирано ама тој се носи 2 дена па секако на лице место гледаат реакции. Затоа реков ако се смирува осипот и не се повторува јас не би правела тестирање. На тој тест и вкрстени нереални алергии може да излезат и за џабе да се прави паника. Пример ќерка ми на јаболко испадна меѓудругото алергична што благе везе немаше. Ако имате друг доктор побарај второ мислење.
Имаат и преку крв и на кожа. Ние правевме преку крв дека беше под терапија за алергија. Ако нема пиено никаков сируп за алергија минимум 2 недели, може да се прави и на кожа. Чекавме са резултати, мислам 1 недела ? Мора лично да се подигнат на шалтер, и дури после пак да одиш кај доктор за препорака со резултатите. Ние бевме кај др.Димчева, доста солидна докторка.
Девојки колку дена трае вирусов/грипов? Со кашлица сме, температура и болки во ноџиња. Колку дена трае температурата?
Имаш слика од осипот ако не ти е проблем да споделиш? Малиов исто ми јави осип ама една недела откако оздраве од вирус на кој се накалеми бактериска инфекција. Јас се сомневав дека е реакција на антибиотик ама крвната слика покажува вирус па не знам дали можеби осипот е вирусен...