Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.694
    Допаѓања:
    43.641
    Остај јас се изедов, многу виновно се осеќав, ама на крај немаше проблем за терапијата, оздраве и по 3 дена почна да ја прима и сега е во ред.

Веројатно е вирусот, давај од оние капките за гадење, лесна храна и пробиотик и ќе помине.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Спомна докторката ама рече не би требало вакцинирана е. Почнавме со антб денес две дози, гледам тоа црвеното малку како проширенко е на местото, а отокот вака визуелно ист ми е. Ќе видам сабајле како ќе е ако не ќе одиме на контрола пак за дали ќе е з венски антб. Понеделник ехо има и тогаш рече док ќе видат дали е паротиднта жлезда или друга. Кои симптоми ги имаше и како ги лечеше?

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.694
    Допаѓања:
    43.641
    И јас бев вакцинирана, нема веза тоа. Јас имав и на двете страни, прво на едната па на другата. И мене ми рекоа тогаш не би требало вакцинирана е, не ме лечеа прописно. 3 недели ми стоеја ради тоа, место недела, 10кг ослабнав и е едена од најболните работи на која се сеќавам дека сум ги проживеала. Инаку бев 8мо тогаш.
    Температура, оток со топлина под ушето, прво мал па стана голем како диња, не можев да отворам уста со сламка јадев. Потечени јазли низ цело тело и на крвна слика се гледа мислам.
    Јас би инсистирала и тоа да проверат.
    За секој случај не го мешај, заразни се.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Ти благодарам ќе речам да испитаат и тоа. Многу чудно никој во околина не ми пријавил нит па во градинка имаат кажано такво нешто. Се надевам не е тоа, а ако е тоа што може комликации и дали со антб те лечеа?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.694
    Допаѓања:
    43.641
    Нема компликации среќа, не се сеќавам за ант, ама мислам дека не, вирусно е. Ама пак има одредена терапија која олеснува.Кај машките може да се појави оток на тестиси, кај девојчиња на јајници, ама ако се мали тоа не се гледа.

Ретко, екстеемно ретко може менингитис да предизвика. Ама нека не ти оди таму умот.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.