3 дена пролив. Пола банана и двопек му се оброците дневно. Се стопи детево, облеката почна да му паѓа. Се што ќе касне-одма излегува. Давајте совет како да му смирам. Ориз и компир не сака да стави во уста никако
Смекта. Имавме сите дома стомачен пред нова година, бебе беше со пролив 6 дена, со пола кесиче се среди.
Ние 3 дена поминавме без залак во уста. Про лајф шишенца, фурал или ентерофурил сируп, електролити, течности. Оризова вода пробајте или малку лимонтус во сок/вода. Ова се од бабини совети, кај нас ништо не помогна се додека сам вирусот не помина.. многу е лошо Да се едитирам, ни смекта не ни помогна.
@Spidy @Bebetoo фала ви! Ќе пробам со смекта. Инаку, имавте други симптоми освен пролив? 3 дена само пролив, еве го сега крена 38.6. Не знам дали е нешто плус или истово. Едвај чекам пролет
Гадење, пролив и температура.. Еве ние од 26 Јаунари до денес не сме оздравеле, моментално е со кашлица и затнат нос, предходната недела со воспалено уво, пред тоа стомачен… едвај чекам и јас пролет!!!!
Колку време трае грипот, 5дена со ред температура има некогаш на 5часа, некогаш на 4 на почетокот на 3 креваше сега се зголеми времето, дали утре да одиме на кр слика и да го видат пак, се измачи со температура детево арно шо јаде пие.
Малиот беше само со пролив, а големата беше и со температура до 38. Многу гадење сите имавме, и генерално децава ништо не јадеа додека ги држеше па затоа немаше многу повраќање. Еднаш или два пати само.
kje sledis situacija Kje nosis redovno na lekar Moze da e samo virus i da pomine za 10 dena Moze i da se nakalemi bakterija i da se vlosi
a leukociti? kaj nas crp 3 Leukociti 17 No 12 den bese so tem i dadoa antibiotik Obrazbzenie visoki leukociti Bris od grlo ne napravivme Imase angina Spored ks bese virusna No na brus neznam
Ќерка ми падна на бетон на чело, се задржа на рачиња ама и на челото на страна се удри. Носеше капа нема крв, ама има како големо балонче надувано. Стално се удира ама никогаш не било вакво подуено и меко. Да не треба да ја носам на лекар?
И мојот така падна и се поду одма и помодре. Мачкав маст за модрици на фризидерм. Не го однесов на лекар дека беше добар. Следи ја доколку држи рамнотежа и не е поспана и не поврати, нема потреба од лекар.
Фала ти ме смири малце спласна отокот и се е нормално, ама во моментот ме исплаши што толку беше модро и подуено, никогаш не било така.. али ете учиме..