Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.467
    Нормално е се возбудува затоа така прави. Кажи ми само дали кога тоа го прави ако го повикаш прекинува??

2. Wiel 99

Wiel 99 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Да, прекинува. Ме гледа се смее и пак прави понекогаш а некогаш престанува и толку.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.467
    Нема проблем никаков нормално е, само не мора толку да се превозбудува, ако гледа многу цртани и од тоа може да биди, повеќе играње, шетање, дома играње и така.
    Некогаш знае и да потрае не дека веднаш ќе прекине, но ќе се среди.

4. Wiel 99

Wiel 99 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Фала многу на брзиот одговор.
    Се најубаво. Поздрав

5. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.712
    Допаѓања:
    3.380
    Дали и што мачкате осип од температура?

6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.467
    Јас ништо не мачкав кога се направи само оставив да си помине, само туширање со вода и капење со малце гелче во водата, носење по тенка облека памучна и се смири за 10дена.

На Bonita18 и Malesia им се допаѓа ова.
  7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.772
    Допаѓања:
    14.283
    Ништо, само поминува за некој ден.

8. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Deteto 6g od sabotata nokta e so temperatura, od vtornikot e so kaslica suva, crp 56 i ni dadoa amoksiklav i inhalacii
    Megutoa eve uste e i so temperatura i so kaslica suva koja nikako ne se razvlaznuva.
    Maticniot vika takov e gripot, cist e na gradi
    Ama me zagrizuva sto mnogu vreme trae. Sto da pravam da go nosam na drugo mislenje ili navistina e takov gripot

9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    5.719
    Температурата од грип може и до 10 дена да трае. Со лесно

10. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    1.448
    Ентерифурил и дадоа на малата, прв пат давам и не знам дали три пати на осум сати или три пати во текот на денот се дава.фала

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Deteto mi e na terapija sirup rupafin, kortiko vo nos poradi zgolemen tret krajnik i eve deneska pak so rastecen nos i kaslica, aman. Zosto ne pomaga terapijava? Edna nedela kako sto prima, a treba cel mesec, pa na kontrola. Dali mozam plus operil p da stavam barem za spienje?

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.248
    Допаѓања:
    4.914
    Големото од минатиот петок почна да засипнува и да кашла, од Сабота почнавме риностоп, до Понеделник се влоши кашлањето отидовме на матичен ,рече на гради нема ништо,и рече грлото е црвено со бели точки како почеток на ангина и даде амоксиклав, почна да го пие од Понеделник , наместо да се подобрува во Среда почна да качува висока тт, отидовме вчера , го преслуша и вели бронхит има, ајде панцеф, и инхалации со пулмикорт и спреј мералис и капки левуно некои антибиотски.Денес направивме крван слика и таа е мирна, според мое знаење укажува на вирус, а матичната вели да продолжиме со панцеф.Температурата уште му варира на секои 7-8 саати качува, сега е подобар денес. не сум паметна дали да ја послушам, кашла лошо ептен, мн малку јаде, се стопи за 1 недела. Што даму давам плус нешто да оздрави побрзо?Колку време трае овој вирус?

upload_2025-3-7_13-25-55.png

13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.248
    Допаѓања:
    4.914
    Помалото детенце (2.5 год) почна само да се накашлува од Понеделник, го однесов и него заедно со брат му на лекар, кажаа нема ништо, само виранто и спреј за нос, од Понеделник навечер почна да крева тт, се јавив на матичната ми рече амоксиклав да му дадам, почнав од вторник со амоксиклав, наместо да се подобри и кај него кашлицата се влоши, 2 дена имаше тт па се смири ама многу лошо кашла, дури страшно, го однесов вчера пак рече бронхит и тоа пострашен од тој кај големото, ми рече панцеф и инхалации со пулмикорт и вентолин.Ниако неможам да му направам инхалации, бега, плаче, мислиш го колеме,денес направивме крвна слика, и неговата мирна, укажува на вирус. матичната вели да продолжиме со панцеф и место инхалации оперил спреј.
    upload_2025-3-7_13-31-54.png

14. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.467
    9дена беше со температура трае долго, но без антибиотици поминавме и немаше кашлица малото, додека ние три дена темп. и кашлица после уште кашламе

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.467
    Појди на приватно, само тоа да ти кажам нека го преслуша, за големото детр со ангина би требало Оспен затоа што е најдобар, а помалото ако кашла треба инхалации не да се прекинува, според кс за помало во дете може рано сте ја направиле но нема смисла да се даде антибиотик кога на денешно време со инхалации се решава.
    Зависи многу шо ќе каже д-р доктор, дали има бронхитис или не да го наслика и да се проба со инхалации затоа што антибиотици и тешка кашлица може да се искомплицира ако е вирус.

Направете брис од грло и нос за двете, да знаеше шо бактерија е, види дали имаат ангина се познава на грло, ако е бактерија темп. ќе биде на секои 3или 4часа висока.

На H.VAGA и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.222
    Допаѓања:
    27.806
    Ако е бактериска ќе покаже и на крвна слика.
    Се расфрлаат со панцеф и сумамед како бомбони после се чудиме зошто се повеќе резистентни бактерии има. Тек ќе се чудиме кога ни со венски антибиотик нема да може да излечиме бактериска и инфекција. Ете и во темава секој втор пие панцеф или сумамед, или за секој случај или зошто има вирусен бронхит.

На Splendor., Spidy, Lisandra и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    1.258
    Три пати во ден. На интервал од 8 часа.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.676
    Kuklicka, aj ako znaes da dades sovet za mene, te molam. Pogore pisav pred 30 min.

19. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    7.975
    Да не е коксаки?
    Нас вака ни беше со коксаки, ама се исипа после неколку дена, не одма. Исто имаше бели наслаги на грло, а правевме тест за стрептокока негативен беше.

20. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    270
    И така, сепак пиевме Сумамед 6 дена, инхалации, Кортаир+Салбуаир и не проаѓа кашлица. Вчера матичната ми рече нема веќе на плуча, но не престанува да кашла со шлајм, носот уште има проѕирен секрет и од денес пак 38° температура.
    Не знам што да правиме. Изгледа џабе беше Сумамедот :(
    Што ли чудо ќе беше ова